Byggställning - Byggnadsställning

När du vill ha en byggställning som håller hög kvalité!

En byggnadsställning är det bästa alternativet när du vill ha stabilitet och säkerhet på höga höjder. Vi har samlat ett stort utbud av byggställning från det tyska varumärket Mj Gerüst som har producerat ställningar av högsta kvalitet i över 50 år. Alla produkter tillverkas i egna fabriker, vilket möjliggör en hög kvalitetskontroll. Det är inte utan anledning som Mj Gerüst är en av de mest respekterade tillverkarna av byggnadsställningar på den tyska marknaden idag. Våra byggställningar är godkända enligt RISE (SP) och lever upp till arbetsmiljöverkets krav.

Tre typer av ställningar

Vi erbjuder tre typer av byggställningar med olika egenskaper för att underlätta ditt arbete. Den första är modulställning vilket är det bästa alternativet när du söker stabilitet och flexibilitet. Används ofta vid större arbetsplatser eller där hög lastförmåga och flexibilitet är i behov. Ramställning är den andra typen som är perfekt för dig som vill ha en lättmonterad och säker aluminiumställning, utmärkt när du ska måla huset eller utföra fasadarbeten.  Modulställning och ramställning är utav det tyska varumärket Mj-Gerüst som är en av de mest respekterade tillverkarna av dessa produkter på den europeiska marknaden idag. 

Rullställning är vår tredje typ och också vår lättaste och smidigaste ställning. Med sin låga vikt, smarta lösningar vid montering och enkla flyttbarhet är detta det bästa alternativet när du arbetar mycket själv. Våra rullställningar är extremt hållbara och har en väldigt lång livstid, tillsammans med tillverkaren A.S.C lämnar vi livstidsgaranti på alla svetsningar på rullställningar.   

Vilken byggställning passar mig?

Modulställning är ett flexibelt och viktbärande alternativ för större arbetsplatser eller industrier medans ramställning är en bra lösning för privatpersoner och företag som enkelt vill kunna montera och flytta ställningen. Modulställningen har fördelen att plattformarna går att placera med endast 50 cm mellanrum för att kunna uppnå optimal arbetshöjd samt att ställningen går att bygga i flera olika vinklar. Ramställningen består av prefabricerade gavlar och erbjuder en enkel och skruvlös montering. Vid val av byggnadsställning är det viktigt att du väljer det ställningsalternativ som passar det ändamål du har, på så sätt kan du undvika onödiga olyckor. Är du osäker på vilken lösning som passar dig så är du varmt välkommen att kontakta oss. 

Vad ska jag tänka på när jag köper byggnadsställning?

Det första man bör säkerställa när man köper en byggnadsställning är att ställningen är typkontrollerad enligt svensk standard. Här hittar du typkontrollintyg för våra modulställningar. Du bör också se till att den som ska bygga, montera ned eller göra väsentliga ändringar på byggställningen har rätt utbildning och kompetens. Utbildningskraven finns att hitta i arbetsmiljöverkets föreskrift om ställningar (AFS 2013:4). Arbetsmiljöverkets föreskrifter om ställningar gäller även för privatpersoner om inhyrd hantverkare ska arbeta från byggställningen då ställningen räknas som en arbetsplats. 

Se även till att monteringsanvisningar tillhörande ställningen finns tillgängliga så att alla som arbetar med byggställningen kan titta i den vid behov. Här hittar du montagebeskrivning för vår modulställning.

Att tänka på innan montering av byggställning

Innan montering av en byggställning som ska användas av någon annan än dig som privatperson så finns det lagkrav på att en skriftlig plan tas fram. Även i de fall då ställningen endast ska nyttjas av dig som privatperson så är det viktigt att tänka till och planera arbetet innan du sätter igång. Se till att du har skaffat dig den kunskap som krävs, att monteringsanvisningarna är tillgängliga samt att underlaget är stabilt och plant nog för att ge ett bra stöd. Var extra noggrann med underlaget då marken är frusen och riskerar att mjukas upp vid varmare väder.

Se till att även uppförandet av ställningen sker på ett säkert sätt. Är inte ställningen utformad så att räcken finns tillgängliga då man kommer upp på ett plan så finns det temporära skyddsräckessystem att använda. Om ingen annan skyddsåtgärd är möjlig så ska personlig fallskyddsutrustning användas. Vid användning av personlig fallskyddsutrustning är det viktigt att någon finns tillgänglig för att komma till undsättning ifall att du blir hängande i skyddsutrustningen.

Ska ställningen kläs in med väderskydd så behöver ställningen dimensioneras i varje enskilt fall för de laster som kan uppstå från vind och snö och de personer som befinner sig på den. Planeringen och kontrollen av ett väderskydd ska dokumenteras på samma sätt som för en ställning samt att personerna som arbetar med väderskyddet ska ha rätt kunskap enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Moms visas: