10% RABATT PÅ ALL MODULSTÄLLNING

Fallskyddsblock

Vid arbete som medför risk för fall på hög höjd skall alltid fallskyddsutrustning användas. Personligt fallskydd som fallskyddsblock är att rekommendera vid exempelvis montage av kollektiva skyddsanordningar så som ställningar, fallskyddsräcken, skyddsnät, arbetsplattformar och skyddstäckning. Fallskyddsblocket kan också användas för mindre arbeten där montering av ett kollektivt skydd tar betydligt längre tid än att genomföra det faktiska arbetet. Vi har ett brett sortiement och en lång erfarenhet av fallskyddsblock. För mer information, scrolla längst ner på sidan.

Läs mer

Vad är ett fallskyddsblock och hur fungerar det?  

Ett fallskyddsblock är en del av din fallskyddsutrustning. Blocket har en vajer eller vävband (beroende på modell) som är ut- och indragbar och som har en centrifugalbroms. Vid händelsen av ett fall aktiveras bromsmekanismen i fallskyddsblocket. Blocket som är ordentligt fäst i din fallskyddssele låser upp och förhindrar fallet. Detta efterliknar samma funktion som ett bilbälte har. När en hastig rörelse görs så låser sig blocket vilket kan stoppa eventuella fall vilket vidare kan förhindra otäcka fallolyckor.    

Vilket fallskyddsblock ska jag ha? 

Vi har en rad olika block med olika egenskaper för alla typer av arbeten. Vi erbjuder block med “Sharp Edge- klassning vilket innebär att dem är godkända för arbete där det innebär risk för fall över vass kant. Vi har även fallskyddsblock som är godkända för arbete både vertikalt och horisontellt, samt block som enbart är godkända för vertikalt arbete. En del av våra fallskyddsblock har även falldämpare. En falldämpare absorberar det kraftiga rycket som kan uppkomma vid fall. För snabb och smidig förankring så har erbjuder vi fallskyddsblock med en större hajkrok samt block med vridbar karbinhake för ökad funktionalitet. Samtliga av våra block är självinrullande och godkända enligt EN 360.  

Hos oss hittar du något som passar dig och dina förutsättningar. Med ett brett sortiment, mångårig erfarenhet och konkurrenskraftiga priser så hoppas vi att du finner det du söker. Har du några frågor, funderingar eller önskemål tveka inte på att kontakta oss så kommer någon av våra erfarna säljare hjälpa dig.  

Ett fallskyddsblock utgör inget fallskydd om det används enskilt. Ett fallskyddsblock måste användas korrekt tillsammans med exempelvis en fallskyddssele och förankringspunkt för att utgöra ett personligt fallskyddssystem.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss
Moms visas: