Arbetshandske läder

Arbetshandskar av läder är en självklar del av personlig skyddsutrustning för många yrkesverksamma. Dessa handskar erbjuder optimalt skydd mot mekanisk påfrestning och lätt värmeutveckling, vilket gör dem idealiska för tunga och krävande arbetsuppgifter. Läderhandskarnas robusthet och slitstyrka, kombinerat med deras förmåga att andas, gör dem till ett förstahandsval för många yrken som exempelvis pappläggare.

Fördelar och Nackdelar med Läderhandskar för Arbete

Läderhandskar erbjuder flera fördelar, b.la utmärkt mekaniskt skydd, naturlig hållbarhet och effektivt våtgrepp. Deras motståndskraft mot värme gör dem också till ett säkert val för många arbetsmiljöer. Dock kan dessa handskar ha en grov passform och mindre känslighet, vilket kan vara en nackdel i vissa finmekaniska arbeten.

Olika Typer av Läder för Arbetshandskar

Det finns en mängd olika typer av läder som används i arbetshandskar, var och en med sina unika egenskaper och fördelar. Äkta läder är känt för sin nötningstålighet och robusthet, vilket är idealiskt för grovt arbete. Narv- eller fulläderhandskar erbjuder hög beständighet och smidighet, lämpliga för mer känsligt arbete. Spaltläderhandskar är utmärkta för arbete i varma eller kalla miljöer tack vare deras värme- och kylmotstånd. Nappa-läderhandskar, å andra sidan, är mjuka och ger god taktil känsla, vilket gör dem idealiska för arbete som kräver finmotorik.

Rätt Läderhandske för Varje Arbetsområde

Användningsområdena för läderhandskar är många och varierade. Från monteringshandskar till skyddshandskar för allmänna byggarbeten, transport och logistik, till skärskyddshandskar för arbete med motorsågar, finns det en läderhandske för varje specifikt behov. För kalla förhållanden finns det även specialanpassade vinterhandskar som erbjuder både värme och skydd. Eftersom vi är verksamma inom byggställning- och fallskyddsbranschen så är det ofta tak- och pappläggare som använder våra arbetshandskar i läder. 

Standarder och Certifieringar för Läderhandskar

När det gäller att välja rätt läderhandskar för arbete, är det viktigt att vara medveten om de olika standarderna som gäller. Certifierade och testade enligt standarder som EN 388 2132X, EN407 42224X och EN 420, säkerställer dessa handskar att dina händer skyddas på bästa möjliga sätt under alla arbetsförhållanden. Vårt sortiment av läderhandskar är noggrant utvalt för att uppfylla dessa standarder, vilket ger dig trygghet i ditt val av skyddshandskar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: