Gavelskydd - Säkra fallskydd för takgavel

När du arbetar med villor är det viktigt att säkerheten kommer i första hand. Våra gavelskydd för tak är utvecklade för att ge dig en smidig och pålitlig lösning för att skydda dina arbetare på taket, utan att minska effektiviteten. De är designade för enkel installation och maximal säkerhet, vilket gör dem perfekta för byggprojekt så som solcellsmontage, takrenovering, takmålning eller annat underhåll på villatak.

Så här monterar du våra gavelskydd med nät

Monteringen av våra gavelskydd är enkel och säker. Först monteras nockstolpen i nockbrädan med skruv. Därefter fästs aluminiumrör mellan nockstolpen och byggställningen med hjälp av ledbara kopplingar. I nästa steg monteras ett fallskyddsnät mellan det övre och undre aluminiumröret. Nätet fästs med hjälp av fastsydda spännremmar, som säkert spänns runt de övre och undre aluminiumrören och bildar ett komplett gavelskydd.

Så här monterar du våra gavelskydd med fackverksbalkar

För att montera takgavelskyddet med fackverksbalkar börjar du med att fästa nockstolpen i nockbrädan med skruv. Därefter monterar du fackverksbalkarna mellan nockstolpen och byggställningen med hjälp av ledbara kopplingar. Denna konstruktion ger extra stabilitet och säkerhet, vilket är särskilt viktigt vid arbete på höga höjder. När balkarna är på plats, kompletterar du skyddet med eventuell fotlist enligt instruktionerna för att säkerställa att hela systemet uppfyller de gällande säkerhetskraven.

Använd personlig fallskyddsutrustning

Vid montering av gavelskydd för tak som fäst i ställning är det avgörande att alltid använda personlig fallskyddsutrustning. Detta garanterar att arbetarna är maximalt skyddade mot fall och andra arbetsrelaterade olyckor. Vårt takskyddspaket är godkänt enligt EN13374, vilket säkerställer att det uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna för temporära skyddsräckessystem.

Flexibla och hållbara lösningar

Våra takgavelskydd är inte bara säkra utan också flexibla och hållbara. Oavsett taktyp eller projektets komplexitet, erbjuder våra system den anpassningsbarhet som krävs för att möta alla dina behov. Med robust konstruktion och högkvalitativa material kan du lita på att våra produkter håller länge och presterar bra under alla förhållanden.

Fördelar med våra takskyddspaket för gavel

  • Hög säkerhet: Våra gavelskydd uppfyller EN13374-standarden.
  • Enkel installation: Nockstolpar, aluminiumrör/fackverksbalkar och ledbara kopplingar gör monteringen snabb och säker.
  • Lång hållbarhet: Konstruktion som klarar tuffa väderförhållanden.
  • Minimalt underhåll: Material som kräver lite underhåll sparar tid och kostnader.
  • Användningsområden: Perfekt för solcellsmontage, takrenovering, takmålning eller annat underhåll på villatak.

Kontakta oss för mer information om gavelskydd

Våra kompletta takskyddspaket för gavelskydd erbjuder en säker, enkel och hållbar lösning för arbete på villatak. Med högkvalitativa komponenter och enkel installation kan du säkerställa en trygg arbetsmiljö. Beställ online idag eller kontakta vårt expertteam så hjälper vi dig!

Vanliga frågor om fallskyddspaket för gavel

Vad ingår i ett takskyddspaket för gavelskydd?

Våra paket inkluderar nockstolpar, aluminiumrör och ledbara kopplingar samt ett fallskyddsnät med fastsydda spännremmar för enkel och säker installation. Alternativt, nockstolpar, fackverksbalkar, ledbara kopplingar och sparklisthållare.

Hur monterar jag ett gavelskydd med nät?

Montera nockstolpen i nockbrädan med skruv, fäst aluminiumrören mellan nockstolpen och byggställningen med ledbara kopplingar och montera sedan fallskyddsnätet med spännremmar.

Är era gavelskydd godkända?

Ja, alla våra gavelskydd är godkända enligt EN13374, vilket säkerställer att de uppfyller höga säkerhetsstandarder.

Behöver jag komplettera gavelskyddet med något?

Ja, för att uppfylla säkerhetskraven bör gavelskyddet kompletteras med en fotlist. Vi rekommenderar vårt tillbehör Sparklisthållare för gavelskydd, eller vårt fallskyddsnät med sparklist. Dessa tillval finns att välja på produkterna. 

Måste jag använda personlig fallskyddsutrustning?

Ja, det är alltid viktigt att använda personlig fallskyddsutrustning vid montering av gavelskydd för att säkerställa maximal säkerhet. Vi rekommenderar något av våra fallskyddspaket för takarbete

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: