Hörselskydd - Hörselkåpor | Schyssta priser & hög kvalitet

Använd hörselkåpor!

Visste du att hörselnedsättning är en av de mest rapporterade fysiska arbetssjukdomarna i världen? Många utsätts för farliga ljudnivåer i sitt dagliga arbete, och de dåliga nyheterna är att hörselnedsättning alltid är permanent. Den goda nyheten är att det är lätt att undvika! Vi har ett brett utbud av hög kvalitet och komfort som skydar dig mot farligt buller och höga ljudnivåer. Vi rekommenderar dig att läsa all information, läs mer här.

Hörselnedsättning

Bullerinducerad hörselnedsättning är en ackumulerad sjukdom som ökar vid varje överexponering. Skadorna på din hörsel från högt ljud görs långsamt, vanligtvis under många år. Detta gör det svårt att upptäcka i ett tidigt skede. När du utsätts för buller sväller cellerna i örat och blir styva. Detta kan orsaka en tillfällig hörselstörning. Om exponeringen fortsätter dör cellerna så småningom vilket orsakar permanent hörselnedsättning.

Långvarig bullerexponering kan också orsaka tinnitus och hyperakus - känslighet för vissa ljud. Även om skadan är fysisk kan hörselnedsättning också påverka din mentala hälsa. Problem som att inte kunna höra vad dina barnbarn säger eller känner sig begränsade i ditt sociala liv kan orsaka depression och stress, vilket i sin tur kan leda till högt blodtryck. Använd hörselskydd!

Hur orsakar buller hörselnedsättning?

Här är en ovetenskaplig men lätt att förstå förklaring: Föreställ dig att den totala bullereksponeringen som är säker att uthärda under en dag passar in i ett vanligt dricksglas. Allt buller du utsätts för under dagen är som vatten som hälls i det glaset. När du sover försvinner innehållet i glaset och du börjar med ett tomt glas nästa dag. Men om glaset har gått över, räcker inte en natts vila för att bli av med allt vatten. Nästa dag är glaset redan halvfullt när du börjar dagen. Om detta fortsätter under en lång tid blir hörselorganet utmattat och så småningom skadat. Om det imaginära glaset fylls under din arbetsdag finns det inget utrymme kvar för allt buller du möter på din fritid. Genom att använda hörselskydd när du arbetar i bullriga miljöer minskar du mängden vatten i glaset och skapar en exponeringsbuffert.

 

När behöver jag hörselskydd?

Enligt EU: s bullerdirektiv 2003/10 / EG måste hörselskydd användas om den genomsnittliga ljudnivån är 85 dB eller högre, och det rekommenderas från en genomsnittlig nivå på 80 dB. Vi rekommenderar att du alltid sänker ljudnivån till maximalt 75 dB. Detta beror på att brusreducering kan påverkas av ett antal externa faktorer. Om du är osäker på ljudnivån är en användbar tumregel, att om du behöver höja din röst för att höras när du står en meter från någon annan är ljudnivån troligtvis farlig.

Dämpningen av buller från hörselskyddet kan minska på grund av otillräcklig montering, missbruk och dåligt underhåll. Långt hår, skägg och glasögon kan påverka skyddet. Ju större bullerminskning, desto mer är din hörsel skyddad. Men kom ihåg att för mycket dämpning också kan vara farligt, till exempel om det hindrar dig från att höra varningssignaler. Det är därför det är mycket viktigt att välja rätt hörselskydd utifrån dina behov. 

Håll ditt hörselskydd på!

Det går lätt att ta bort hörselskydden medan du arbetar i farliga ljudnivåer. Kanske lyfter du bara en kopp för att höra vad en kollega säger eller tar bort skydden helt för att svara på ett telefonsamtal. Tyvärr kan även korta exponeringar för högt ljud orsaka skador, trots långa intervaller med adekvat skydd. Om du tar bort eller bara lyfter hörselskyddet under mindre än tio minuter om dagen, minskar dämpningseffekten drastiskt. Detta gäller särskilt vid högre frekvenser där dämpningen är optimal. Vi erbjuder ett brett utbud av hörselskydd med en mängd funktioner som aktiv lyssnande, Bluetooth och tvåvägskommunikation, för att säkerställa att din hörsel alltid är skyddad. Välj rätt hörselskydd för dina behov - på så sätt behöver du aldrig ta bort dem när du utsätts för farligt brus.

Fakta om ljud

Ljudet är vibrationer som orsakar tryck. Det mäts i decibel (dB) och frekvens (Hz). dB är en logaritmisk skala. Till exempel fördubblar en ökning med 3 dB ljudtrycksnivån. Skillnaden mellan 0 dB och 120 dB, som är smärttröskeln, är cirka 100 miljarder gånger. En liten ökning av dB representerar en gigantisk ökning av risken för bullerexponering. Frecuency är antalet svängningar per sekund. Människor kan höra frekvenser mellan 20-20 000 Hz. De vanligaste ljuden, som mänskligt tal, finns i mellan- till högfrekvensområdet (500-4000Hz). Det är här människors hörsel fungerar bäst, men det är också där din hörsel är mest känslig för överexponering.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: