10% RABATT PÅ ALL MODULSTÄLLNING

Fallskyddssele

Hos oss finner du ett brett sortiment av fallskyddsselar, både till dig som bara använder din sele ett par gånger och till den erfarna industriklättraren. Vi har format vårt sortiment utifrån fyra klasser Basic, Standard, Premium och Special. Inom varje kategori finner du selar baserade på komfort, pris och användningsområden. Vi har delat upp vårt sortiment av fallskyddsselar i fyra olika kategorier: basic, standard, premium och special. Inom varje kategori har vi ett brett utbud av selar som passar både den oerfarne användaren och den professionella klättraren. För mer information, scrolla längst ner på sidan. 

Osäker på vilken sele du ska ha? - Läs vår kompletta guide om fallskyddsselar här!

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna

Vi har ett brett utbud för alla behov

Basic; fallskyddssele och helkroppsselar av den enklare typen, för dig som är i behov av en smidig och lätt sele. Dessa produkter är populära hos hantverkare som gör tillfälliga arbeten på höjd med risk för fall. Vår mest prisvärda kategori.

Standard; smidiga och sköna fallskyddsselar och helkroppsselar med rejälare fästpunkter i smidd aluminium, tåls att användas dagligen. Samtliga av dessa selar är försedda med snabbspännen för att enkelt justera till den optimala passformen. Här finner du även selar för Rope Access, industriklättring och positioneringsarbeten. Vår bredaste kategori.

Premium; När komfort och slitstyrka är av stor betydelse. Våra premiumselar erbjuder det lilla extra när det kommer till komfort och användarvänlighet. Samtliga selar har vadderade och ventilerande delar på remmarna som gör dem bekväma att använda under längre tid. Här finner du även våra mest exklusiva selar för Rope Access, industriklättring och positioneringsarbeten. För dig som använder ditt personliga fallskydd dagligen.

Special; Här finner du lite gott och blandat. Fallskyddsselar med speciella egenskaper och ändamål. Allt ifrån trädklättrarens sele till selar ämnade för svetsmiljö. 

Varför du ska använda fallskyddssele?  

När du arbetar på hög höjd är en fungerande, säker och komfortabel fallskyddssele ytterst viktig. Fallskyddsselen gör det möjligt att fästa dig i fasta föremål vilket säkerställer att du inte faller ner i marken om du snubblar eller faller från hög höjd. Fallskyddsselen försäkrar din säkerhet när du arbetar i farliga situationer med risk för fall. Säkerhetsselen kommer inte bara minska risken för olycka, utan den gör även det möjligt för dig att arbeta med båda händerna fritt eftersom fallskyddsselen är fäst vid din kropp. Vid händelse av fall från hög höjd har helkroppsselen en stor fördel genom att selen fördelar vikten jämnt över hela kroppen vilket minska risken för att du klämolyckor. Fallolyckor är en av de främsta orsaker till skador på arbetsplatser och det går inte att förneka hur viktig fallskyddsselen är och därför rekommenderar vi alla som har planer att jobba på hög höjd att alltid använda fallskyddssele.  

 

När behöver jag använda fallskyddssele?  

När det är fastställt att du ska arbeta på en höjd som innebär risk för fall från 2m eller mer måste lämplig fallskyddsutrustning användas för det aktuella arbetet. Den allra viktigaste delen av din fallskyddsutrustning är fallskyddsselen, en helkroppssele som sammankopplar arbetaren till fallskyddssystemet. För någon som arbetar mycket på hög höjd så blir fallskyddsselen en viktig del för såväl säkerhet som komfort. Fallskyddsselen bör först och främst vara buren korrekt, med rätt storlek och med goda möjligheter för justering så du kan anpassa fallskyddsselen efter din kroppsform. Skulle din fallskyddssele inte vara buren korrekt kan de medföra stor risk i samband med eventuellt fall från hög höjd. En säkerhetssele eller fallskyddssele kan vara skillnaden mellan liv och död.

Övergripande fakta om (PPE) eller personligt fallskydd

Av säkerhetsskäl måste den som bär personlig skyddsutrustning ha kunskap om hur den fungerar, läs bruksanvisningen noga.

- Utrustningen ska kontrolleras inför varje nytt användningstillfälle, se till att den är hel och ren.

- Vid användande var noga med avståndet ner till underliggande nivå, så att vid händelse av fall, risken att slå i golv eller annat material undviks.

- Selar ska besiktigas var 12 månad och får endast utföras av kvalificerad person, var noga med att notera besiktningen i selen.

- Fallskyddsselen har en livslängd av 10 år räknat från första användningsdatum. Tänk på att aggresiva miljöer med extrema temperaturer, kemikalier, nötning, skärning och inte minst felaktig användning och förvaring kan förkorta selens slivslängd avsevärt. 

Vanliga frågor och svar

När måste jag använda en fallskyddssele? 

Vid risk för fall från 2 meter eller mer bör en fallskyddssele ihop med lämplig fallskyddslina användas. Däremot bör alltid kollektivt fallskydd monteras i första hand (byggställning, skyddsräcke, combisafe mm). Om montaget av kollektivt fallskydd tar längre tid än de faktiska arbetet kan du använda enbart personligt fallskydd, exempelvis sele och rep. 

Hur ofta måste jag besiktiga min fallskyddssele? 

Personlig fallskyddsutrustning måste kontrolleras och besiktigas varje år. Vid köp av fallskyddssele från oss så påminner vid dig om besiktning en god tid innan 12 månader har passerat. 

Vart kan jag besiktiga min fallskyddssele? 

Vi innehar behörighet för att besiktiga fallskyddsselar köpta från oss (irudek), vi innehar även behörighet att besiktiga ett flertalet andra fabrikat på marknaden. Önskar du att besiktiga din utrustning kan du kontakta oss. 

Vad är maxvikten för en fallskyddssele? 

Enligt EN 361 (som alla våra fallskyddsselar uppfyller) är maxvikten 140 kg. Då inkluderas verktyg och utrustning i vikten. 

Köpt en säkerhetssele tak, vad är viktigt att tänka på?

Har du köpt en fallskyddsele/säkerhetssele tak finns det ett flertal faktorer som är viktiga att tänka på. Vilken säkerhetssele som passar bäst när man arbetar på tak beror på flera faktorer, såsom typen av arbete som utförs och de förhållanden som råder på arbetsplatsen.

Det är därför viktigt att välja en säkerhetssele tak som är anpassad för just det arbete som ska utföras så att du kan använda den på rätt sätt enligt tillverkarens instruktioner. Är du fortfarande osäker, finns vi alltid här för dig och svarar på eventuella frågor och funderingar.

Vilken storlek ska jag ha? 

Du ser en enkel storleksguide i beskrivningen på alla våra fallskyddsselar. Vill du mäta storlek själv hittar du alla mått här - STORLEKSGUIDE 

 

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss
Moms visas: