Kopplingslina för ställning och tak

Vi erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa kopplingslinor för ställning och tak. Med vår gedigna kunskap inom fallskyddsutrustning och linor kan vi garantera att våra produkter håller högsta kvalitet och säkerhetsstandard. Vill du ha mer information om kopplingslinor, tryck här.

Osäker på vilken kopplingslina du ska ha? - Läs vår guide om linor här!

Godkända och kvalitetssäkrade kopplingslinor

Våra kopplingslinor är utformade för att säkerställa att användaren har ett stabilt och säkert grepp vid arbete på höjd. Vi har ett stort utbud av olika längder och tjocklekar så att det finns något för alla behov och arbetsplatser.

Hur lång kopplingslina ska jag ha?

Längden på din kopplingslina beror på vilket arbete du ska genomföra. Det som är viktigt att ha i åtanke, och som många inte vet om, är vad den totala längden på linan blir vid fall. Då måste man ha i åtanke både kopplingslinan har en totalängd men även falldämparen. Falldämparen löses ut vid fall och ser till att dämpa det kraftiga rycket, vanligtvis är falldämparen 2m. 

Exempel: 

Kollar vi på vår storsäljare Kopplingslina 2m 397 så är arbetslängden 2 meter. Skulle du falla med denna linan så blir fallängden totalt 4 meter, detta då falldämparen också är 2 meter. Så detta bör man ha i beaktning när man arbetar på hög höjd.  

Vilken kopplingslina ska jag ha?

Valet av kopplingslina beror på en rad faktorer, inklusive höjden på arbetet, typen av ställning eller tak, och vikten av personen som ska kopplas på linan. Generellt sett bör din kopplingslina vara minst lika lång som den maximala höjden på ställningen eller taket, och bör självklart ha en viktgräns som överstiger användarens vikt.

För att välja rätt kopplingslina är det bäst att ta hänsyn till alla dessa faktorer och rådgöra med en expert inom säkerhetsutrustning. Vi på Ställningsprodukter har en lång erfarenhet och bred kunskap och hjälper dig gärna att välja rätt, kontaka oss här. 

Vad är skillnaden mellan en kopplingslina för takarbete och en kopplingslina för ställningsarbete? 

En kopplingslina för takarbete är vanligtvis längre än en kopplingslina för ställningsarbete och har generellt sätt en högre briststyrka. Linor för takarbete är också oftast utformade för att vara mer flexibla och följsamma för att enklare kunna anpassas till takets form och lutning.

En kopplingslina för ställningsarbete är å andra sidan vanligtvis kortare än en lina som är anpassad för takarbete och är utformad för att kunna fästas smidigt på en ställning eller annan fast struktur på arbetsplatsen. De är också utformade för att klara en högre belastning och är oftast mer robusta än kopplingslinor för takarbete.

Våra fem bästa tips vid användning av en kopplingslina på hög höjd.

  • Inspektera alltid din kopplingslina innan användning för att se till att den inte har några synliga tecken på skador eller slitage.
  • Se till att du har rätt typ av kopplingslina för ditt arbete och att den är korrekt monterad och säkrad. Läs vår guide om fallskyddslinor.
  • Ha alltid en säkerhetslina eller annan form av fallskydd som en extra säkerhetsåtgärd.
  • Följ alltid tillverkarens instruktioner för användning och underhåll av din kopplingslina.
  • Utbilda dig själv och dina medarbetare om säker användning och andra säkerhetsåtgärder som krävs för arbete på hög höjd.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: