Stegar till superpris - hög kvalitet och brett sortiment

Bra arbetsmiljöval gröna logga som gäller stegar

Vi har ett brett sortiment av stegar, anpassade för alla dina behov och där flertalet uppfyller kraven i "Bra arbetsmiljöval". Oavsett om du söker en lösning för privat bruk eller för arbete, har vi det du behöver. Vi erbjuder en mängd olika modeller från enklare stegar till mer avancerade, designade för maximal komfort och smidighet. 

Vårt sortiment inkluderar både korta och långa modeller, för ett brett spektrum av projekt. Vårt breda sortiment av kvalitativa stegar täcker alla dina behov, oavsett priskategori och erfarenhetsnivå. För mer information, tryck här.

Vanliga frågor  

  • Hur lång stege behöver jag?  

Det beror på ditt projekt och vad du behöver använda stegen för. Det är viktigt att se till att du har en stege som är längre än det högsta stället du behöver nå, samt att ta hänsyn till säkerhetsanvisningar och lokala föreskrifter.

  • Hur högt får man gå på en stege?  

På vår trappstege 2+1 har man en rekommenderad högsta arbetshöjd på 2,6m och på vår utskjutsstege 2x14 kan man arbeta på över 7 meter. Så hur högt man får gå på en stege, varierar helt och hållet på modellen och stegen du använder. Läs alltid säkerhetsanvisningarna och de lokala föreskrifterna innan du använder din stege. 

  • Får man arbeta från en stege? 

En stege får endast användas som tillträdesled och för kortvarigt arbete. Arbete från stege får endast ske om riskerna med att använda stegen är så små att annan säkrare utrustning inte är befogad. Stegar ska användas på ett sätt där man kan stå stadigt och hålla sig fast på ett säkert sätt.

  • Vad är bra arbetsmiljöval? 

"Bra Arbetsmiljöval" är en utökad kravspecifikation/säkerhetsstandard som har utvecklats av RS Group, bestående av företag som Skanska, NCC, Veidekke, Svevia, PEAB och JM.

Efter en ökning av antalet fallolyckor under många år, vilket var den vanligaste orsaken till dödsolyckor på svenska byggarbetsplatser, har problemet nu uppmärksammats genom "Bra Arbetsmiljöval"-märkningen.

För att minska antalet allvarliga fallolyckor har RS-gruppen utarbetat en gemensam uppsättning regler som syftar till att säkerställa en högre produkt- och säkerhetsstandard vid arbete på höjd från arbetsbockar, trappstegar, trappor, arbetsplattformar och liknande produkter.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: