Trappstege av högsta kvalitet - till fantastiska priser

Bra arbetsmiljöval gröna logga som gäller stegar

Trappstegar i flera olika modeller och storlekar, både för yrkessammanhang och dig som hemmafixare. En flexibel stege som är lätt att flytta och möjliggör ett arbete i olika höjder. A-formen gör den stabil och säkerhetsbågen bidrar till extra säkerhet, vilket gör det till bästa alternativet i många lägen. Fötterna är utrustade med skyddande beslag som förhindrar glid och märken i golvet. Alla våra modeller är hopfällbara och många även med ett smidigt handtag som underlättar både frakt och förvaring. Vill du vet mer om trappstegar, klicka här.

Fördelar med trappstege

Det finns många fördelar med trappstegen som underlättar ditt arbete och samtidigt gör det avsevärt mer säkert. Vi har listat några punkter som utmärker just våra stegar.

 • Säkerheten. Med dess stabila A-form, säkerhetsbåge samt plastbeslag på fötterna så minskar risken för fall avsevärt.

 • Smidig att bära med sig då den är tillverkad i lätt material och i vissa fall med stratigiskt utplacerade handtag som underlättar transport.

 • Hög europeisk standard då våra trappstegar är tillverkade i Nederländerna av ett företag som funnits i snart 30 år. Dem är kända runt om i Europa tack vare sin fina kvalité och nytänkande inom branschen.

En stege med många användningsområden

Trappstegar är utmärkta att använda vid många tillfällen. Då den oftast används vid servicearbeten eller småfix i hemmet så vill man ha en stege som gör arbetet enklare och säkrare. Med ett praktiskt verktygsfack i toppen av din stege kan du smidigt lägga ifrån dig din skruv, penslar eller mindre verktyg. Skulle du behöva använda stegen inomhus så behöver du inte vara orolig för att skada underlaget då våra trappstegar är försedda med plast och/eller gummibeslag undertill för att skydda och bevara ditt golv. 

Vilken trappstege passar dina behov?

Beroende på hur du ska använda din trappstege så krävs det olika egenskaper. I vårt sortiment hittar du trappstegar i hög kvalitet och i olika höjder. Behöver du en lätt, smidig och enkel trappstege så finns det flertalet varianter med 3 steg och stor platta i toppläget. Vi erbjuder även trappstegar i spannet 3-10 steg, samtliga i aluminium för smidig hantering. Är du fortfarande osäker på vilken du ska ha så har vi sammanställt en liten checklista med faktorer du bör ta i beaktning när du väljer trappstege:

 1. Höjd: Välj en trappstege som är tillräckligt hög för att du ska kunna nå upp till det du behöver nå utan att behöva riskera att falla. 

 2. Vikt: Om du behöver flytta stegen ofta, välj en lättviktig modell som är lätt att bära. Exempelvis en trappstege med bärhandtag. Om du ska använda stegen för tunga arbeten, välj en modell med högre viktkapacitet. 

 3. Stabilitet: Se till att stegen är stabil och inte välter lätt. Välj en modell med breda steg och en stabil bas.

 4. Material: De kan tillverkas i en mängd olika material, inklusive aluminium, trä och stål. Aluminiumstegar är lätta och rostar inte, medan trästegar är mer estetiskt tilltalande. Stål- och fiberglasstegar är också hållbara val.

 5. Användningsområde: Om du ska använda stegen för att arbeta på höga höjder, välj en modell med en säkerhetsbåge eller en plattformsstege. Om du ska använda stegen för att måla eller renovera höga tak, välj en med en hink- och verktygshållare.

Trappstegar i hög kvalité

Våra trappstegar kommer i hög kvalité där samtliga är tillverkade av aluminium. Delar av vårt sortiment är anodiserad aluminium vilket innebär att trappstegen fått en ytbehandling som förstärker materialets korrosionsskydd. Detta förbättrar trappstegens hållbarhet vilket förlänger dess livslängd. Denna typ av behandling gör även att smuts har svårare att fastna på trappstegen.

Underhåll och förvaring

Att underhålla en trappstege är viktigt för att förlänga dess livslängd och säkerställa att den fortsätter att fungera korrekt. Här är några tips:

 1. Inspektera regelbundet: Ta en titt på trappstegen regelbundet för att se till att den är i gott skick. Kontrollera om det finns några skador, sprickor, bucklor eller andra tecken på slitage.

 2. Rengör den: Rengör den regelbundet för att hålla den fri från smuts och damm. Använd en fuktig trasa eller borste för att ta bort smuts och fläckar.

 3. Smörj gångjärnen: Smörj gångjärnen och andra rörliga delar på trappstegen med ett lämpligt smörjmedel för att säkerställa att de rör sig smidigt.

 4. Kontrollera fästena: Kontrollera att fästena som håller ihop trappstegen är i gott skick och inte har några skador eller tecken på slitage.

 5. Förvara den korrekt: Förvara trappstegen på en torr plats, borta från fukt. Bor du på västkusten är detta extra viktigt för att undvika rostskador. Undvik att förvara den på en plats där den kan bli utsatt för stora temperaturväxlingar.

 6. Följ tillverkarens instruktioner: Följ tillverkarens instruktioner för underhåll och användning. Detta kan inkludera rekommendationer om hur ofta den ska inspekteras och underhållas.

Genom att följa dessa enkla tips kan man förlänga livslängden på en trappstege och säkerställa att den fortsätter att vara säker och tillförlitlig att använda

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: