Byggställning av högsta kvalitet till fantastiska priser

En byggställning är det bästa alternativet när du vill ha stabilitet och säkerhet på höga höjder. Vi har samlat ett stort utbud av byggnadsställning från kvalitetssäkrade varumärken som Mj Gerüst, SP PRO & ASC där vi samlat ett brett sortiment inom modulställning, ramställning, rullställning och hantverkarställning. Ihop med detta har vi handplockat ett oerhört brett och prisvärt sortiment av ställningstillbehör och ställningsverktyg

Vill du veta mer om byggställning? Klicka här.

Stabilitet och säkerhet på höga höjder

När det kommer till stabilitet och säkerhet på höga höjder så är en byggnadställning rätt val. Vi erbjuder det bästa inom byggställningar, med ett omfattande sortiment från det anrika tyska varumärket Mj Gerüst. Med över 50 års erfarenhet av att producera ställningar av högsta kvalitet, garanterar vi inte bara säkerhet utan även de bästa produkterna till oslagbara priser.

Osäker på vilken typ av ställning som passar dig? Använd vår ställningsguide så hittar du rätt!

När du vill ha en byggställning som håller hög kvalité!

Alla produkter tillverkas i egna fabriker, vilket möjliggör en hög kvalitetskontroll. Det är inte utan anledning som Mj Gerüst är en av de mest respekterade tillverkarna av byggnadsställningar på den tyska marknaden idag. Våra byggställningar är godkända enligt RISE (SP) och lever upp till arbetsmiljöverkets krav.

Tre typer av byggställning

Vi erbjuder tre typer av byggställningar med olika egenskaper för att underlätta ditt arbete. Den första är modulställning vilket är det bästa alternativet när du söker stabilitet och flexibilitet hos din byggställning. Används ofta vid större arbetsplatser eller där hög lastförmåga och flexibilitet är i behov. Ramställning är den andra typen som är perfekt för dig som vill ha en lättmonterad och säker byggställning i aluminium, utmärkt när du ska måla huset eller utföra fasadarbeten. Modulställning och ramställning är utav det tyska varumärket Mj-Gerüst som är en av de mest respekterade tillverkarna av byggställningar på den europeiska marknaden idag. 

Rullställning är vår tredje typ och också vår lättaste och smidigaste ställning. Med sin låga vikt, smarta lösningar vid montering och enkla flyttbarhet är detta det bästa alternativet när du arbetar mycket själv. Våra rullställningar är extremt hållbara och har en väldigt lång livstid, tillsammans med tillverkaren A.S.C lämnar vi livstidsgaranti på alla svetsningar på rullställningar.   

Vilken byggställning passar mig?

Modulställning är ett flexibelt och viktbärande alternativ för större arbetsplatser eller industrier medans ramställning är en bra lösning för privatpersoner och företag som enkelt vill kunna montera och flytta byggställningen. Modulställningen har fördelen att plattformarna går att placera med endast 50 cm mellanrum för att kunna uppnå optimal arbetshöjd samt att ställningen går att bygga i flera olika vinklar. Ramställningen består av prefabricerade gavlar och erbjuder en enkel och skruvlös montering. Vid val av byggnadsställning är det viktigt att du väljer det ställningsalternativ som passar det ändamål du har, på så sätt kan du undvika onödiga olyckor. Är du osäker på vilken lösning som passar dig så är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi är proffs på byggställning! 

Vad ska jag tänka på när jag köper byggnadsställning?

Det första man bör säkerställa när man köper en byggnadsställning är att ställningen är typkontrollerad enligt svensk standard. Här hittar du typkontrollintyg för våra modulställningar. Du bör också se till att den som ska bygga, montera ned eller göra väsentliga ändringar på byggställningen har rätt utbildning och kompetens. Utbildningskraven finns att hitta i arbetsmiljöverkets föreskrift om byggställningar (AFS 2013:4). Arbetsmiljöverkets föreskrifter om ställningar gäller även för privatpersoner om inhyrd hantverkare ska arbeta från byggställningen då ställningen räknas som en arbetsplats. 

Se även till att monteringsanvisningar tillhörande byggställningen finns tillgängliga så att alla som arbetar med byggställningen kan titta i den vid behov. Här hittar du montagebeskrivning för vår modulställning.

Att tänka på innan montering

Innan montering av en byggställning som ska användas av någon annan än dig som privatperson så finns det lagkrav på att en skriftlig plan tas fram. Även i de fall då byggställningen endast ska nyttjas av dig som privatperson så är det viktigt att tänka till och planera arbetet innan du sätter igång. Se till att du har skaffat dig den kunskap som krävs, att monteringsanvisningarna är tillgängliga samt att underlaget är stabilt och plant nog för att ge ett bra stöd. Var extra noggrann med underlaget då marken är frusen och riskerar att mjukas upp vid varmare väder.

Se till att även uppförandet av byggställningen sker på ett säkert sätt. En ställningshammare och ställningsnyckel är två exempel på ställningsverktyg som underlättar vid montering av byggnadsställning. Är inte ställningen utformad så att räcken finns tillgängliga då man kommer upp på en plattform så finns det temporära skyddsräckessystem att använda. Om ingen annan skyddsåtgärd är möjlig så ska personlig fallskyddsutrustning användas, i form av en helkroppssele och fallskyddslina. Vid användning av personlig fallskyddsutrustning är det viktigt att någon finns tillgänglig för att komma till undsättning ifall att du blir hängande i skyddsutrustningen.

Ska byggställningen kläs in med väderskydd så behöver byggställningen dimensioneras i varje enskilt fall för de laster som kan uppstå från vind och snö och de personer som befinner sig på ställningen. Planeringen och kontrollen av ett väderskydd ska dokumenteras på samma sätt som för en ställning samt att personerna som arbetar med väderskyddet ska ha rätt kunskap enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Till vilka typer av arbeten bör byggställningar användas?

Byggställningar eller något typ av fallskyddssystem bör användas vid arbeten där det finns risk för fall från hög höjd. Exempel på arbeten där det finns risk för fall från hög höjd är vid nyproduktion och/eller renovering av hus och lägenhet. Då är det viktigt att använda sig av en byggställning för att minska allvarliga skador vid händelsen av fall.

Ställningen har även fler användningsområden utöver säkerhetsaspekten, exempelvis är det lättare att nå fler ställen på ett hus eller lägenhet som renoveras. Detta gör att arbetet både kan ske säkrare och effektivare, vilket ofta innebär en lägre kostnad. Ställningar kan användas till fler arbeten än bara hus- och lägenhetsrenoveringar, som exempelvis scener, läktare, broar och bryggor. Det går också att använda som avlastningsplats och tillträdesväg för material in i en byggnad eller arbetsplats. 

Byggställning i Göteborg 

Vi är lokaliserade i centrala Göteborg och hos oss hittar du ett brett sortiment av byggställningar för både stora och små projekt. Du kan också besöka vårt showroom, där du kan uppleva vårt sortiment på plats, njuta av en kopp kaffe och ta del av expertråd från våra kunniga medarbetare. Besök oss gärna och se själv varför vi är det självklara valet för ställningar i Göteborg

Historia och utveckling

Byggställningar har en lång historia som sträcker sig flera tusentals år tillbaka i tiden. Redan i antika Grekland användes enklare ställningar i byggandet av tempel och andra monument. Under medeltiden utvecklades tekniken vidare, och byggmästare använde ställningar av trä för att bygga kyrkor, borgar och andra stora byggnadsverk. 

På 1900-talet blev det allt vanligare att använda ställningar i stål, och i början av 1920-talet lanserades det första prefabricerade ställningssystemet. Detta gjorde att de blev enklare att montera och demontera, samtidigt som de blev starkare och mer stabila. 

Byggnadsställningar är idag en oumbärlig del av byggbranschen. Med moderna material och tekniker har ställningarna blivit lättare, mer flexibla och enklare att anpassa till alla olika typer av byggnader och miljöer.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: