Premium-sele

Komfort och användarvänlighet i toppklass

När komfort och slitstyrka är av stor betydelsea. Våra premiumselare erbjuder det lilla extra när det kommer till komfort och användarvänlighet. Samtliga selar har vadderade och ventlierade delar på remmarna som gör dem bekväma att använda under hela dagen. Här finner du även våra mest exklusiva selar för rope access, industriklättring och positioneringsarbeten. Ett optimalt val för dig som använder fallskydd varje dag. Vill du veta mer? Klicka här.

Våra olika alternativ

Fallskyddssele; används som ett personligt skydd vid risk för fall från höjd. Dessa selar används vid arbeten på exempelvis tak och vissa positioneringsarbetparbeten och industriklättring. Fallskyddsselen är väldigt populär hos takmålare, ställningsbyggare, takläggare och snickare.

Helkroppssele; används vid Rope Access arbeten. Dessa selar är utformande för att ha en bärande och stabil funktion när du arbetar i rep. Helkroppsselar används främst av industriklättrare och arbetare som kräver extra positionering.

1,2 ,3 & 4-punktsselar betecknar antalet godkända infästningspunkter som finns integrerade på varje sele. 1 och 2-punktselar är godkända enligt EN 361 och lämpar sig för arbete över 2m där ett fallskydd behövs. Vår fallskyddsselar med 3 eller 4 infästningspunkter kallas även positioneringsselar och är godkända enligt EN 361 & EN 358, anpassade för att användas vid exempelvis klättring i master och stegar. Våra helkroppsselar är godkända enligt EN 361, EN 358 & EN813, utmärkta för reparbeten.

Övergripande fakta om (PPE) eller personligt fallskydd

Av säkerhetsskäl måste den som bär personlig skyddsutrustning ha kunskap om hur den fungerar, läs bruksanvisningen noga.

- Utrustningen ska kontrolleras inför varje nytt användningstillfälle, se till att den är hel och ren.

- Vid användande var noga med avståndet ner till underliggande nivå, så att vid händelse av fall, risken att slå i golv eller annat material undviks.

- Selar ska besiktigas var 12 månad och får endast utföras av kvalificerad person, var noga med att notera besiktningen i selen.

- Fallskyddsselen har en livslängd av 10 år räknat från första användningsdatum. Tänk på att aggresiva miljöer med extrema temperaturer, kemikalier, nötning, skärning och inte minst felaktig användning och förvaring kan förkorta selens slivslängd avsevärt. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: