Skyddshjälmar - Bygghjälmar

Använd Skyddshjälm

Lätta och ventilerande industri- och skyddshjälmar som ger dig en god komfort under hela arbetsdagen. Vid arbete på hög höjd bör en skyddshjälm certifierad enligt EN 397 användas. Dessa hjälmar har ett hakband utformade för att utlösas vid ett lägre tryck för att du inte ska riskera att fastna vid ett fall. Hjälmarna är kompatibla med de flesta hörselskydd på marknaden. Vill du veta mer? Tryck här.

Använd bygghjälm på byggarbetsplatsen 

En skyddshjälm är tillverkad av starka material som kan absorbera stötar och på så sätt skydda huvudet mot skador. Den har också ofta en justerbar rem som gör att den sitter bekvämt och säkert på huvudet. En skyddshjälm är en viktig form av skydd för huvudet och är en viktig del av skyddsutrustning för personer som arbetar inom Ställning-, bygg-, hantverks- eller industrisektorn. Detta är särskilt viktigt i situationer där man utsätts för risker som fallande föremål, elektriska stötar eller hårda stötar mot huvudet. På en byggarbetsplats finns det ofta kranar och arbetare som använder material ovanför dig och du riskerar att få något i huvudet, det är också viktigt att vara synlig och hjälmarna finns i många olika färger. Montera på visir och eller lampa för bästa möjliga skydd och synlighet.

Hur länge håller en skyddshjälm?

Hur länge en skyddshjälm håller beror på många olika faktorer, som till exempel hur ofta den används, hur den förvaras och hur den behandlas. En skyddshjälm som används dagligen på en arbetsplats kommer troligtvis inte hålla lika länge som en skyddshjälm som används sporadiskt.

En skyddshjälm ska alltid förvaras på ett säkert och torrt ställe när den inte används, och den ska inte bli utsatt för värme eller fukt. Detta hjälper till att förlänga livslängden på skyddshjälmen. Det är också viktigt att man behandlar skyddshjälmen varsamt och att man inte utsätter den för alltför hårda stötar eller slag. Om man behandlar skyddshjälmen väl och förvarar den på ett lämpligt sätt kan den hålla i många år.

Med detta sagt håller en skyddshjälm ungefär 3 till 5 år under förutsättning att den inte har varit utsatt för kraftiga slag eller liknande, då bör den kasseras. UV- strålar påverkar också skyddshjälmen dessutom ska man undvika att skriva med tusch eller sätta på klistermärken på bygghjälmen.

Användningsområden

En skyddshjälm med EN 397 standard kan användas inom många områden förutom bygg och industri till exempel vid skogsbruk eller vid ställningsbyggnation. 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: