10% RABATT PÅ ALL MODULSTÄLLNING

Skyddsräcke - Kompletta skyddsräckessystem

Skyddsräcke för tak ska i första hand användas som fallskydd vid risk för fall över 2 meter eller mer. Skyddsräckets syfte (tillskillnad från personligt fallskydd) är att minska risken för fall för flera personer. Skyddsräcken för tak monteras därför ofta på större byggen och industrier där många personer arbetar på hög höjd. Gemensamt för skyddsräcken anpassade för tak är att de måste vara tillräckligt höga för att förhindra fall, minsta höjd är en meter. De måste även vara monterade tillräckligt brett så att skyddet ska fånga upp en fallande person, alltså betydligt bredare än arbetsområdets bredd. Skyddsräcke för tak ska även vara hållfast och säkerställa att skyddet hindrar fall över, under och genom räcket. Därför består skyddsräcke, eller skyddsräckessystem för tak, ofta av 3 primära komponenter (Skyddsräcke, räckesstolpe och bottenfäste) som tillsammans blir en komplett gemensam fallskyddsanordning. 

Läs mer

Skyddsräckets komponenter 

  1. Skyddsräcket/Räckesnät 

Första delen är räckesnätet. Vårt räckesnät är ett så kallat “barrier system” eller “valvkantskydd”. Detta system måste enligt EN 13374 class A och arbetsmiljöverkets riktlinjer bestå av en konstruktion som förhindrar fall genom fotlist, mellanledare och överledare ELLER en konstruktion som kombinerar alla dessa 3 delar och sluter helt tätt. Vårt skyddsräcke genom räckesnät stål kombinerar fotlist, mellanledare och överledare i en och samma konstruktion vilket ger ett säkrare och mer lättmonterat skyddsräcke.  

  1. Räckesstolpe 

Räckestolpen är den andra delen i ett komplett skyddsräcke. Räckesstolpen håller uppe räckesnätet och finns i olika utformningar beroende på användingsområde  

  1. Förankring/infästning/bottenfäste  

Beroende på användningsområdet för skyddsräcket krävs olika bottenfästen för att montera räckesstolpen. Vi har ett brett sortiment av bottenfästen som samtliga lever upp till EN 13374, class A med god hållfasthet.  

Alla dessa 3 ovannämnda komponenter är beroende av varandra och bildar ett komplett skyddsräcke som är godkänt för arbete på hög höjd.

Att tänka på vid montage av skyddsräcke 

  1. Personlig fallskyddsutrustning: Ska du montera skyddsräcke där det förekommer risk för fall från 2 meter eller mer måste lämplig fallskyddsutrustning användas. Detta omfattar alltid en helkroppssele och förankring väl anpassad för ditt användningsområde. Vi har ett brett sortiment av fallskyddspaket som kan användas vid montage av fallskyddssystem.  

  1. Arbetsmiljöplan: Det ska alltid finnas en arbetsmiljöplan vid arbete med risk för fall över 2 meter eller mer. Arbetsmiljöplanen har som syfte att förbygga och minimera arbetsmiljörisker och det är en plan över hur projektet ska gå till.  

  1. Välja rätt bottenfäste för rätt typ av arbete. Det finns flertalet olika bottenfästen anpassade efter olika användningsområden. Gemensamt för alla bottenfästen är att dom krävs för att fullända ett skyddsräcke, däremot är det oerhört viktigt att du har god kunskap kring vilket fäste som behövs för ditt behov. Delvis för att fallskyddet ska vara säkert och godkänt, men också för att spara tid och pengar. Vi har lång erfarenhet och god kunskap inom fallskydd, och vi hjälper gärna dig att välja rätt!  

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss
Moms visas: