Plattformar ställning

Plattform för ställning är en viktig del av många byggprojekt och används för att ge arbetare en säker och stabil arbetsyta vid höga höjder. Dessa kan tillverkas i olika material, inklusive aluminium, trä och stål, och kan också vara utrustade med stegar eller trappor för att ge arbetarna enkel tillgång till plattformen. Vi har en lång erfarenhet av byggställning i alla former, och erbjuder därför plattformar till ställning i högsta kvalitet. För mer information, scrolla längst ner på sidan. 

Plattformar i aluminium 

Plattformar i aluminium är vanligtvis lätta och starka, vilket gör dem enkla att flytta och placera på olika platser. De är också rostfria och korrosionsbeständiga, vilket ger dem en längre livslängd och minskar underhållsbehovet. Aluminiumplattformar är också populära på grund av deras höga vikt-belastningskapacitet kombinerat med dess låga vikt. 

Plattformar i stål 

Plattformar i stål är vanligtvis starkare och mer robusta, vilket gör dem till det perfekta valet för tyngre industriella projekt. De kan hantera högre belastningar och är mer motståndskraftiga mot slitage och yttre påverkan. Stålplattformar är tyngre att hantera och transportera jämfört med aluminium. 

Byggställningsplattformar och plank kommer i olika lastklass enligt följande;

  • Lastklass 3 = 200 kg/m2
  • Lastklass 4 = 300 kg/m2
  • Lastklass 5 = 450 kg/m2
  • Lastklass 6 = 600 kg/m2

Vi har ett brett utbud av både plank och ställningsplattformar i olika storlekar och material.

Plattformar plywood

När det gäller att kombinera hållbarhet och prisvärdhet med en lätt och användarvänlig design, står plattformar med plywood-skiva ut som ett utmärkt val. Plywood är känt för sin styrka och förmåga att motstå vridning och böjning, vilket gör det till ett idealiskt material för ställningsplattformar. Dessa ståplattformar erbjuder en jämn och stabil yta, vilket garanterar säkerhet för arbetare på höga höjder. Dessutom har plywood-skivan en naturlig friktion som minskar risken för halkolyckor, särskilt under våta förhållanden. Med en ram av aluminium, kombinerar dessa plattformar plywoodens naturliga robusthet med metallens hållbarhet, vilket resulterar i en plattform som är både säker och hållbar

Jämförelse av Plattformsmaterial: Aluminium, Stål och Plywood

När det gäller att välja rätt material för en ställningsplattform, finns det flera faktorer att beakta. Låt oss bryta ner fördelarna och nackdelarna med varje material:

Aluminiumplattformar:

  • Fördelar: Aluminium är känt för sin lätthet, vilket gör dem enkla att hantera och montera. Trots sin lätthet är aluminium också mycket starkt och korrosionsbeständigt, vilket gör det till ett utmärkt val för utomhusprojekt.

  • Nackdelar: Aluminium kan vara dyrare än andra material och kan skadas vid mycket tung belastning.

Stålplattformar:

  • Fördelar: Stål är extremt robust och kan bära mycket tunga laster. Det är också långvarigt om det underhålls ordentligt.

  • Nackdelar: Stål är tyngre än aluminium, vilket kan göra monteringen mer arbetskrävande.

Plywoodplattformar:

  • Fördelar: Plywood erbjuder en jämn yta och är relativt lätt. Det ger också en naturlig friktion som minskar halkrisk. Mest kostnadseffektiva valet. 

  • Nackdelar: Plywood kan vara känsligt för fukt och kan försämras över tid om det inte skyddas ordentligt.

Slutsats: Valet av plattformsmaterial beror på ditt specifika projekt och behov. Medan aluminium och stål är bäst för hållbarhet och styrka, kan plywood vara det bästa valet för dig med lägre budget. 

Varför Välja Våra Plattformar för ställning?

Förutom att erbjuda plattformar av högsta kvalitet, strävar vi efter att ge våra kunder bästa rådgivning och högstklassig experthjälp. Med konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser, är vi ditt förstahandsval när det gäller kvalitetssäkrade ställningsprodukter.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: