Ramställning av högsta kvalitet till otroliga priser

För mer information om ramställning, tryck här.

Ramställning

En ramställning i aluminium är det bästa alternativet när du vill ha en lätt och smidig byggställning i aluminium utan att tumma på stabilitet. Vi har samlat ett stort utbud av ramställning från det tyska varumärket Mj Gerüst som har producerat ställningar av högsta kvalitet i över 50 år. Hos oss finner du väl sammansatta paket och ställningsdelar i ramställning. Att köpa en byggställning i aluminium säkerställer en lättare hantering och snabbare montering som tillsammans med lång hållbarhet ger dig en komplett byggställning. Våra ramställningar är godkända enligt RISE (SP) och lever upp till arbetsmiljöverkets krav. Hittar du inte vad du letar efter? Titta i vår huvudkategori för byggställning så ser du hela vårt sortiment.

Ramställning i aluminium

Ramställning av aluminium som är en enkel och säker ställning för till exempel fasadarbeten och målning vid någorlunda raka fasader och ytor. Ställningen består av ramar som innefattar både ytter och innerspira, samt de upplagsbommar som behövs för att placera plattform till ett s.k. bomlag. Givetvis finns det skyddsräcken och konsoler för att lösa de flesta problem som uppstår vid montage av ställning. Ställningen är lagervara med kontinuerliga leveranser direkt från fabriken och specialdetaljer levereras inom någon vecka. 

Planering inför montering av ramställning

Innan montering av en byggställning som ska användas av någon annan än dig som privatperson så finns det lagkrav på att en skriftlig plan tas fram. Även i de fall då ställningen endast ska nyttjas av dig som privatperson så är det viktigt att tänka till och planera arbetet innan du sätter igång. Se till att du har skaffat dig den kunskap som krävs, att monteringsanvisningarna är tillgängliga samt att underlaget är stabilt och plant nog för att ge ett bra stöd. Var extra noggrann med underlaget då marken är frusen och riskerar att mjukas upp vid varmare väder.

Se till att även uppförandet av byggställningen sker på ett säkert sätt. Är inte ställningen utformad så att räcken finns tillgängliga då man kommer upp på ett plan så finns det temporära skyddsräckessystem att använda. Om ingen annan skyddsåtgärd är möjlig så ska personlig fallskyddsutrustning användas. Vid användning av personlig fallskyddsutrustning är det viktigt att någon finns tillgänglig för att komma till undsättning ifall att du blir hängande i skyddsutrustningen.

Ramställning med väderskydd

Ska ställningen kläs in med väderskydd så behöver ställningen dimensioneras i varje enskilt fall för de laster som kan uppstå från vind och snö och de personer som befinner sig på den. Planeringen och kontrollen av ett väderskydd ska dokumenteras på samma sätt som för en ställning samt att personerna som arbetar med väderskyddet ska ha rätt kunskap enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Vanliga frågor och svar

Är er ramställning gjord av aluminium? 

Ja, vår ramställning är gjord på ultralätt aluminium och tack vara effektiva och smarta tillverkningsprocesser så säkerställer Mj Gerüst oerhört god kvalité trots den lätta vikten. Men vi har även ramställning i Stål. 

Hur monterar jag en ramställning? 

Att montera en ramställning är inte svårt och kräver ingen utbildning. Vi har samlat all nödvändig information om hur du bygger en ramställning i vår förenklade montageguide

Ramställning vs modulställning, vilken är bäst? 

Ramställning är bra för dig som vill ha en lätt, smidig och snabbmonterad byggställning på exempelvis fasaden på en villa. Vi har gjort en ordentligt jämförelse av ramställning och modulställning i vår ställningsguide.

Passar Mj Gerüst ramställning med Layher?

Ja, dom bygger på samma mått och passar ihop. 

Vilka höjder kan man bygga ramställning i? 

Den går att bygga i olika höjder, detta regleras i förstahand vilken höjd du valt på monteringsramarna. Mest förekommande är att monteringsramarna är 2m, men det går att få i 1,5m, 1m och 0,5m också. Sedan kan du justera höjden med hjälp av bottenskruvarna, beroende på vilken bottenskruv du valt kan du då få cirka 50cm extra höjd. 

Är det svårt att montera en ramställning?

Ramställning är otroligt lättmonterat då det, tillskillnad från en modulställning, är väldigt få delar som krävs för att ställningen ska bli komplett. Detta beror att många av ställningsdelarna är prefabricerade som exempelvis monteringsramen, som både agerar inner- och ytterspira, hållare för plattform samt plattformslås. Eller Skyddsräcke dubbel alu, som är ett dubbelräcke så du bara behöver montera ett skyddsräcke per ställningsfack.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: