Ställningstrappor - Hög kvalité till lågt pris

Ställningstrappor är en nödvändig komponent på byggarbetsplatser och gör så att du som byggare enkelt kan ta dig upp och ner från ställningen. Denna speciella typ av trappa är designad för att användas i ställningar, vilket gör det möjligt för arbetare att säkert och effektivt förflytta sig mellan olika nivåer av en byggplats. Dessa trappor är också en viktig del av arbetsmiljön, då de bidrar till att minska risken för fallolyckor på arbetsplatsen. Vi har en lång erfarenhet av trappor i alla former och erbjuder därför ett sortiment i högsta kvalitet. Är du osäker på vad du behöver, tveka inte på att kontakta oss! För ytterligare information om ställningstrappa, scrolla längst ner på sidan. 

 

Ställningstrappor i aluminium

Ställningstrappor finns i olika längder, bredder och höjder för att passa olika typer av ställningar. De är konstruerade med hänsyn till säkerhet, stabilitet och hållbarhet. Materialen som används hos oss är högkvalitativt aluminium, vilket gör dem både lätta och starka. 

Ställningstrappor är utformade för att vara mycket lätta att montera och demontera. På ställningsprodukter har vi ett brett utbud av  ställningstrappor i olika storlekar som är testade och certifierade för att uppfylla alla säkerhetsstandarder som krävs. 

Vad är en Ställningstrappa?

En ställningstrappa är inte bara en vanlig trappa. Den är konstruerad med tanke på robusthet, hållbarhet och säkerhet. Med sina breda steg och kombinerat med stabila trappräcken garanterar den en säker passage upp och ner genom ställningen, vilket minskar risken för olyckor och skador.

Minimera risken och arbeta effektivare

På en byggarbetsplats kan höjder och svåråtkomliga områden utgöra stora risker. Med en ställningstrappa kan arbetare enkelt och säkert nå dessa områden, vilket ökar effektiviteten och minskar tidsförlusten. Dessutom, genom att använda en aluminiumtrappa, kan man undvika riskfyllda klättringar som kan leda till olyckor.

En trappa med många användningsområden

Trappor till ställning är inte bara begränsade till stora byggprojekt. De kan också användas i mindre renoveringsprojekt, vid fasadarbeten, målning av höga byggnader och till och med vid evenemang där temporära strukturer behöver sättas upp.

Regler och rekommendationer

Enligt AFS 2013:4, som handlar om användning av ställningar, finns det specifika regler kring användning av trappor. Här är en sammanfattning:

  1. Ställningstrappa som tillträdesled: När du använder en ställning som är högre än 2 meter, ska du i de flesta fall använda en ställningstrappa som tillträdesled. Detta är för att säkerställa säkert tillträde och utträde från ställningen.

  2. Undantag: Det finns vissa undantag där andra tillträdesleder kan användas (exempelvis plattform med steglucka), men dessa måste vara minst lika säkra som en trappa.

  3. Säkerhetsåtgärder: Oavsett vilken typ av tillträdesled du använder, är det viktigt att följa alla säkerhetsåtgärder och se till att ställningen är korrekt monterad och säker att använda.

  4. Övriga regler: Det finns också andra regler kring användning av ställningar, som handlar om montering, underhåll och inspektion. Det är viktigt att vara medveten om dessa och följa dem noggrant.

Sammanfattningsvis, medan ställningstrappor rekommenderas som tillträdesled för ställningar högre än 2 meter, finns det vissa undantag där exempelvis plattform med steglucka kan användas istället. 

Vanliga frågor

Måste jag använda mig av en trappa till ställning?

I många fall måste du ha en trappa till din ställning, men ibland räcker det med en enklare tillträdesled såsom en plattform med lucka. 

Kan jag köpa en komplett trappa? 

Absolut, kontakta oss så tar vi fram en offert med allt du behöver. Se även våra färdiga trapptorn

Vad är en ställningstrappa och varför är den viktig?

En ställningstrappa är en specialkonstruerad trappa för användning i ställningar på byggarbetsplatser. Den är viktig för att säkerställa en säker och effektiv passage för arbetare mellan olika nivåer, vilket minskar risken för fallolyckor.

Vad skiljer ställningstrappor från vanliga trappor?

Ställningstrappor är utformade med fokus på robusthet, hållbarhet, och säkerhet för användning i ställningar. De har breda steg och stabila trappräcken, och är tillverkade av högkvalitativt aluminium för att vara lätta, starka och hållbara. Dom är speciellt framtagna för att vara kompatibla med byggställning. 

Hur bidrar ställningstrappor till en säkrare arbetsmiljö?

Genom att använda ställningstrappor kan arbetare enkelt och säkert nå svåråtkomliga områden, vilket minskar risken för olyckor och skador samt ökar arbetsplatsens effektivitet.

I vilka situationer är ställningstrappor särskilt användbara?

Ställningstrappor är användbara i en mängd olika situationer, inklusive stora byggprojekt, mindre renoveringsprojekt, fasadarbeten, målning av höga byggnader, och vid evenemang där temporära strukturer behövs.

Vilka material används för att tillverka ställningstrappor?

Ställningstrappor är tillverkade av högkvalitativt aluminium, vilket gör dem både lätta och starka, och därmed idealiska för användning på byggarbetsplatser.

Är det svårt att montera och demontera ställningstrappor?

Nej, ställningstrappor är utformade för att vara mycket lätta att montera och demontera, vilket underlättar snabb och effektiv användning på arbetsplatser.

Måste ställningstrappor uppfylla specifika säkerhetsstandarder?

Ja, ställningstrappor måste testas och certifieras för att uppfylla alla säkerhetsstandarder som krävs, vilket säkerställer deras säkerhet och tillförlitlighet.

Vilka regler gäller för användning av ställningstrappor enligt AFS 2013:4?

Enligt AFS 2013:4 ska ställningstrappor användas som tillträdesled för ställningar högre än 2 meter för att säkerställa säkert tillträde och utträde. Det finns undantag där andra tillträdesleder kan användas, men dessa måste vara minst lika säkra som en trappa.

Kan ställningstrappor användas i alla typer av ställningar?

Ställningstrappor finns i olika längder, bredder och höjder för att passa olika typer av ställningar. Det är viktigt att välja en trappa som är lämplig för den specifika ställningstypen och arbetsplatsens krav. Vår trappor är kompatibla med Mj Gerüst, layher, altrad, monzon mfl. 

Hur viktigt är det med regelbundna inspektioner av ställningstrappor?

Det är mycket viktigt att regelbundet inspektera ställningstrappor för att säkerställa att de fortfarande är i gott skick och säkra att använda. Regelbundna inspektioner bidrar till att upprätthålla en säker arbetsmiljö.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: