Fallskyddspaket för Takarbete

Välkommen till vår samling av fallskyddspaket för takarbete, där säkerhet möter kvalitet, tillförlitlighet och prisvärdhet! Här har vi samlat de fallskyddspaket som vi anser är mest lämpade för dig som arbetar på tak. Våra färdiga kit är utformade för att erbjuda optimalt skydd och komfort, samtidigt som de uppfyller stränga säkerhetsstandarder och lagkrav.

Olika typer av personligt fallskydd för takarbete

Vi erbjuder fallskyddspaket för tak i två huvudtyper – med rep och med block – för att passa olika arbetsförhållanden och preferenser. Våra paket med rep är enkla, kostnadseffektiva och idealiska för många standard takarbeten, medan våra paket med block erbjuder ökad säkerhet och bekvämlighet för mer krävande uppgifter.

Vårt Sortiment

  • Fallskyddspaket med Rep: Innehåller en fallskyddssele och ett förankringsrep. Repet fungerar som falldämpare och erbjuder både fallhindrande och falldämpande egenskaper.

  • Fallskyddspaket med Block: Ett premiumalternativ som liknar ett bilbälte i funktion. Det låser sig vid kraftiga ryck men tillåter smidig rörelse under normala arbetsförhållanden.

När måste man ha fallskyddspaket på tak?

Lagstiftningen kräver att fallskydd används vid allt arbete som utförs över en höjd av två meter. Ett fallskyddspaket för takarbete är särskilt lämpligt för kortvariga arbeten eller vid montage av kollektivt fallskydd, som skyddsräcken. Vid mer omfattande arbete på hög höjd bör man ha ett kollektivt fallskydd såsom en byggställning, combisafe fallskydd, motviktssystem eller skyddsräcke.

Vilket fallskyddspaket för takarbete bör jag använda?

Valet av fallskyddspaket beror i första hand på arbetsförhållandena och personliga preferenser. För de som föredrar enkelhet och kostnadseffektivitet är fallskyddspaket med rep ett utmärkt val. För de som söker extra säkerhet och bekvämlighet, är fallskyddspaket med block ett bättre alternativ. Oavsett vilken typ du väljer, är det viktigt att du väljer den utrustning som är mest lämpad för ditt arbete. Vi är experter på fallskydd och är du själv osäker på vilket skydd du ska ha för just ditt ändamål, tveka inte på att kontakta våra experter så hjälper vi dig.

Hur förankrar jag mitt fallskydd på tak? 

Förankring av fallskydd på tak kräver noggrann planering och korrekt utrustning för att säkerställa maximal säkerhet. Här är några steg och riktlinjer för att göra detta på ett säkert sätt:

  1. Identifiera förankringspunkter: Det första steget är att identifiera lämpliga och säkra förankringspunkter på taket. En förankringspunkt ska vara kapabel att hålla en viss belastning (ofta minst 12kN (ca 1200 kg) per person) och bör placeras så att den minimerar fallavståndet och risken för pendel-effekt.

  2. Använda lämplig utrustning: Använd en godkänd takförankring som är designad specifikt för takarbeten. Det finns olika typer av förankringsanordningar, såsom permanenta förankringspunkter, mobila förankringsanordningar, och motvikts-förankringspunkter. Valet av förankringsanordning beror på takets typ, sluttning och struktur.

  3. Korrekt Installation: Om det krävs permanenta förankringspunkter, bör dessa installeras av en kvalificerad person. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner noggrant. För mobila förankringssystem, se till att följa tillverkarens anvisningar för korrekt placering och användning.

  4. Kombinera med annan utrustning: Använd förankringspunkten i kombination med andra komponenter i fallskyddssystemet, såsom säkerhetssele och fallskyddslina. Se till att alla komponenter är kompatibla och rätt anslutna.

  5. Inspektion före användning: Kontrollera alltid förankringspunkten och annan utrustning för tecken på skador, slitage eller korrosion innan de används. Se till att all utrustning är i gott skick.

  6. Träning och medvetenhet: Se till att alla som använder fallskyddsutrustningen har fått lämplig utbildning och förstår hur man använder utrustningen korrekt. Detta inkluderar kunskap om hur man rätt positionerar förankringspunkten för att minska risken för fall och skador.

Kom ihåg att varje tak är unikt, och vad som är lämpligt för ett tak kanske inte fungerar för ett annat. Det är alltid bäst att rådfråga en expert inom fallskydd och följa svenska och europeiska regler och bestämmelser. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: