Ställningsrör & Burtonrör

Ställningsrör var förr den vanligaste komponenten i en byggnadsställning och benämningen “Burtonrör” används fortfarande flitigt i branschen. Idag används burtonrör mest som ett komplement till ställning, ofta vid special-lösningar såsom fallskydds-montage eller extra skyddsräcken.

Våra ställnings elller burtonrör är tillverkade av högkvalitativt stål eller aluminium och finns i olika längder och dimensioner. Hos oss hittar du ett brett utbud av ställningsrör i hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris med snabba leveranser över hela Sverige. För mer information, scrolla längst ner på sidan. 

Vilka rör har bäst rostskydd (korrosionbeständighet)?

Våra aluminiumrör har bättre korrosionbeständighet än våra galvaniserade stålrör, även om både har bra korrosionskydd. Våra aluminiumrör går under standarden "Aluminium legering EN AW - 6082 T6", vilket innebär att rören har god korrosionsbeständighet och god hållbarhet. Samma standard används på bärande aluminiumdelar till fartyg, broar, kranar, stegar, vägräcken mfl. 

Materialval: Stålrör vs Aluminiumrör

När det kommer till ställningsrör finns det huvudsakligen två materialval: stålrör och aluminiumrör. Medan stålrör är robusta och hållbara, erbjuder aluminiumrör fördelen av lätt vikt utan att kompromissa med styrkan. Båda typerna av rör finns i olika längder och dimensioner, vilket ger flexibilitet vid montering av ställningar. Vanligaste dimensionen för ställningsrör är med en diameter på 48,3mm.

Jämförelse mellan Stålrör och Aluminiumrör för Ställningar

Stålrör:

Fördelar:

 • Hållbarhet: Stålrör är extremt hållbara och kan bära mycket tunga laster, vilket gör dem idealiska för stora och tunga byggprojekt.

 • Kostnadseffektivitet: Generellt sett är stålrör ofta billigare än aluminiumrör, vilket kan vara en avgörande faktor för vissa projekt.

 • Användningsområden: Perfekt för industriella byggprojekt, långvariga installationer och situationer där maximal hållfasthet krävs.

Nackdelar:

 • Vikt: Stålrör är tyngre än aluminium, vilket kan göra monteringen mer arbetskrävande.

 • Korrosion: Våra stålrör är galvaniserade vilket ger dom ett rostskydd, däremot har aluminiumrören ett bättre skydd mot rost. (Även om bägge har god rostbeständighet.)

Aluminiumrör:

Fördelar:

 • Lättvikt: Aluminiumrör är mycket lättare än stålrör, vilket gör dem enklare att hantera och montera.

 • Korrosionsbeständigt: Aluminium är naturligt korrosionsbeständigt(rostskydd), vilket gör det till ett utmärkt val för utomhusprojekt och fuktiga miljöer.

 • Användningsområden: Idealiskt för mindre byggprojekt, temporära installationer och situationer där snabb montering och demontering krävs.

Nackdelar:

 • Kostnad: Aluminiumrör kan vara dyrare än stålrör.

 • Styrka: Även om aluminium är starkt, kan det inte bära lika tunga laster som stål.

Vårt experttips

Valet mellan stålrör och aluminiumrör beror på ditt specifika projekt och behov. Medan stålrör erbjuder styrka och hållbarhet, erbjuder aluminiumrör lätt vikt och korrosionsbeständighet. Genom att väga fördelarna och nackdelarna med varje material kan du göra ett informerat beslut som bäst passar ditt projekt. 

Kreativa Användningsområden för Ställningsrör

Utöver deras traditionella användning inom byggsektorn har ställningsrör hittat sin väg in i många kreativa projekt. Deras robusta konstruktion och industriella estetik har gjort dem till ett populärt val för dem som söker en unik designlösning.

 • Gymutrustning: Ställningsrör, särskilt de i stål, erbjuder den styrka och hållbarhet som krävs för att bygga gymutrustning. Från pull-up barer till squat racks, ställningsrör kan anpassas för att skapa en mängd olika träningsredskap.

 • Möbler: Den industriella designen av ställningsrör har blivit alltmer populär inom inredningsdesign. De används för att skapa allt från bokhyllor och skrivbord till bänkar och sängar. Kombinerat med trä eller glas, kan ställningsrör skapa en modern och rustik känsla i hemmet.

 • Konst och Dekoration: För de konstnärligt benägna kan ställningsrör användas för att skapa skulpturer, belysningsarmaturer eller andra dekorativa föremål. Deras mångsidighet och hållbarhet gör dem till ett utmärkt material för kreativa projekt.

Oavsett om du är en hantverkare, en träningsentusiast eller bara någon som söker en unik designlösning, erbjuder ställningsrör en värld av möjligheter bortom byggplatsen.

Varför Välja Ställningsrör från Ställningsprodukter.se?

Oavsett om du är i behov av ställningsrör för ett stort byggprojekt, skapar unika möbler, eller utforskar kreativa konstprojekt, är valet av rätt leverantör avgörande. Hos Ställningsprodukter.se är vi stolta över att erbjuda ställningsrör av högsta kvalitet. Våra snabba leveranser säkerställer att du får dina produkter när du behöver dem, och våra konkurrenskraftiga priser garanterar att du får bästa möjliga värde för dina pengar. Varje rör vi säljer uppfyller de högsta standarderna, vilket ger dig trygghet i att veta att du investerar i en produkt som är byggd för att hålla. Så nästa gång du behöver ställningsrör, tänk på Ställningsprodukter.se - din partner i kvalitet, pålitlighet och värde.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: