Modulställning av högsta kvalitet till superpris

Vill du veta mer om modulställning? Tryck här.

Flexibel lösning för större arbetsplatser och industrier

Modulställning är ett flexibelt och viktbärande alternativ för större arbetsplatser eller industrier. En av fördelarna med modulställningar är dess flexibilitet när det kommer till att anpassa ställningen. Utformningen på ställningen gör att plattformarna går att placera med endast 50cm mellanrum vilket gör den optimal när anpassbarhet är nödvändigt. Hittar du inte vad du letar efter? Titta i vår huvudkategori för byggställning så ser du hela vårt sortiment.

Välj bland våra modulställningspaket

Modulställningspaket i de vanligast förekommande storlekarna. Vill du göra ett eget paket så går det bra att kontakta kundtjänst. Modulställningspaket för gavel och långsida, välj längd och bredd för om du ska mura eller byta tak eller renovera fasad, en modulställning passar för det mesta. 

Valalternativ modulställning

Paketen går att välja med eller utan trapptorn, sparklister och plattformar och med eller utan stege, det går också att välja bredd från 0,73 cm - 1,40 cm. Det går givetvis bra att komplettera alla paket allt eftersom.  

Montagebeskrivning till modulställning hittar ni både här och under dokumentsamling längst ner på sidan. 

Modulställning i högkvalitativt stål

Modulställning MJ-Combi är ett ställningssystem i högkvalitativt stål som är mycket stabilt och viktbärande. Ställningen fästs med en modulkrans med upp till åtta anslutningar per krans, vilket gör ställningen till ett flexibelt och starkt system som kan användas vid stora projekt inom bygg eller industri. Då kransarna är placerade med endast 0.5m mellanrum kan du anpassa ställningen precis så som du vill ha den i både bredd, höjd och vinklar.  

Ställning med krans 

Den mest förekommande ställningen i Sverige, Modulställning vilken bygger på 3.07 m mått och går att bygga både brett och högt och alltid lika stabilt. 

Det går att ansluta 8 horisontaler och eller diagonaler på varje modulkrans, bredd mellan 0,73--3,07, den vanligaste höjden är 2m men går att justera var 50 cm. 

Hur du än väljer så står Mj stabilt när du monterar efter bruksanvisning. 

Stålställningar från Tyskland

Ställningen är tillverkad av Mj Gerüst som är en av Tyskland största tillverkare av ställningar och har varit aktiva i branschen sedan början av 70-talet. Mj Gerüst har specialiserat sig på tillverkning av modulställning av allra högsta kvalité som ska vara marknadsledande och följa certifieringarna DIN EN 74-1 and EN 12810 + EN 12811. Deras vision är att ständigt utveckla sina modulställningspaket med nya innovativa lösningar som gör materialet lättare, hållbarare och mer flexibelt. Mj Gerüst har sin fabrik i Plettenberg, Tyskland vilket ger dom full kontroll över hela tillverkningen som vidare gör det möjligt att erbjuda ställning i toppklass. Vi kan stolt säga att vi är återförsäljare av Mj Gerüst:s modulställningar  

10 saker du måste veta innan du går upp på ställningen 

Att använda en modulställning kan vara en säker och effektiv lösning för att utföra arbete på höjd. För att undvika olyckor är det avgörande att man följer säkerhetsföreskrifterna noga. Här är 10 saker du måste veta innan du går upp på ställningen:

  • Se till att modulställningen är korrekt monterad och att den inte överskrider sin maxbelastning. Läs alltid tillverkarens anvisningar, våra anvisningar hittar du här

  • Använd alltid personlig skyddsutrustning och rätta ställningsverktyg, såsom en hjälm, säkerhetssele, ställningshammare och ställningsnyckel, när du arbetar. 

  • Kontrollera regelbundet ställningen för skador och tecken på slitage. 

  • Använd alltid lämpliga skyddsräcken och sparklister. Detta kan förhindra att verktyg eller material faller av ställningen och skadar någon på marken. 

  • Avsluta alltid arbetet när det blir för blåsigt eller när det regnar. Dessa förhållanden kan göra ställningen instabil och öka risken för olyckor. 

  • Var noga med att använda lämpliga stegar eller trappor för att komma åt högre nivåer. Klättra aldrig på sidorna eller på de diagonala stagen som förbinder ställningens olika nivåer. 

  • Se till att ställningen är fri från onödigt material och verktyg. Detta minskar risken för olyckor och kan också hjälpa till att förhindra skador.

  • Låt endast utbildad personal arbeta på ställningen. Detta säkerställer att alla som arbetar är medvetna om riskerna och vet hur man använder utrustningen på ett säkert sätt. 

  • Avsluta alltid arbetet när det är tillräckligt ljust ute för att se vad du gör. 

  • Se till att ha en tydlig utväg och räddningsplan om det skulle uppstå en nödsituation.

Hög kvalitet och säkerhetsstandard

Alla vår modulställning från MJ Gerüst är testat och godkänd av RISE (SP), vilket betyder att de uppfyller höga säkerhetskrav och kvalitetsstandarder. För att möta Arbetsmiljöverkets krav AFS 2013:4, måste ställningen kompletteras med sparklister och tillträdesled för att kunna användas som en säker arbetsplats. Vid lite mer omfattande arbeten krävs oftast mer än bara grundläggande säkerhetsåtgärder. Därför är det viktigt att komplettera modulställningen med ett trapptorn för att öka tillgängligheten och säkerheten ytterligare.

Vanliga frågor och svar

Passar er modulställning med andra fabrikat? 

Ja, vår modulställning bygger på exakt samma mått som många andra ställningsfabrikat. Exempelvis Layher, altrad, monzon. 

Modulställning vs ramställning, vilken ska man ha? 

Modulställning är bra för långvariga och komplexa projekt som ställer höga krav på stabilitet, bärförmåga och flexibilietet. I vår ställningsguide hittar du mer utvecklade svar på vad för skillnad det är mellan modulställning och ramställning.

Vad väger en modulställning? 

Det beror på hur mycket och vad för modulställning du valt. Men i regel är modulställning tyngre än ramställning, då modulställning oftast förekommer i stål och ramställning i aluminium. Dess tyngd är däremot i många fall till dess fördel, då det ger enorm stabilitet, höga lastningsklasser och lång hållbarhet. 

Passar Mj Gerüst med haki-ställning?

Nej, Haki och Mj Gerüst bygger på två olika system som inte är kompatibla. Däremot våra systemfria produkter, exempelvis kopplingar, bottenskruv, stålrör och aluminiumrör, passar med haki ställning utan problem. 

Hur länge håller en modulställning? 

Livstiden på en modulställning är oerhört lång. Material i stål har i allmänhet väldigt lång livstid tack vare dess robusta finish och gedigna svetsningar. Sedan beror mycket på hur materialet används, men används det "normalt" håller det i 20+ år. 

Passar Mj Gerüst modulställning med Layher allround? 

Ja, de båda fabrikaten bygger på samma mått och passar ihop. Mj Gerüst Combi och Layher Allround har även blandningsintyg vilket innebär att dom är godkända att användas ihop. 

Passar Mj Gerüst modulställning med Altrad? 

Ja, de båda fabrikaten bygger på samma mått och passar ihop.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: