Lyftstropp & Lyftsling

Lyftstroppar och lyftsling är viktiga verktyg för att utföra säkra och effektiva lyft. Dessa är tillverkade av material som polyester eller nylon och används för att lyfta och transportera tunga föremål. Att använda en lyftstropp eller lyftsling korrekt är avgörande för att garantera en säker lyftning. Så se alltid till att följa de instruktioner som finns och använd rätt verktyg för jobbet, detta för att garantera en så säker och effektiv arbetsmiljö. Vi har en god kunskap och ett prisvärt utbud av både stroppar och sling. För mer information, tryck här.

Lyftstroppar och lyftslingar skiljer sig åt i utformning och konstruktion. En lyftstropp har ofta en fast längd och har en rund eller platt profil. De används vanligtvis för att lyfta föremål med en konstant form och som inte kräver justering under lyftningen. Å andra sidan har en lyftsling en flexibel längd och en smal profil, vilket gör det lätt att anpassa slingan till föremålets form. Dessa används vanligtvis för att lyfta föremål som kräver justering under lyftningen. 

När bör man kassera en lyftstropp? 

När det gäller att kassera en lyftstropp, är det viktigt att vara medveten om slitaget på materialet. Lyftstroppar kan påverkas av olika faktorer som kan göra dem mindre säkra att använda. Exempel på detta är synliga skador på materialet, nötning eller sprickor. Om det finns tecken på skador eller om lyftstroppen inte längre uppfyller säkerhetskraven, bör den kasseras och ersättas med en ny omgående. 

5 viktiga saker att tänka på när du arbetar med slingor och stroppar.

  • Det är viktigt att utföra alla lyft vertikalt och att se till att bandslingorna är jämnt fördelade så att lasten kan fördelas jämnt och säkert.
  • Det är inte lämpligt att göra en knut på din lyftsling eller -stropp för att fästa den till en lyftanordning eftersom knuten kan bli omöjlig att lösa upp efter lyftningen. Använd istället lämplig skarvutrustning, till exempel ett schackel.
  • Slingor och stroppar av mjukt material är oftast känsliga mot höga temperaturer och kemikalier. Det är därför viktigt att undvika att använda dem på lyftgods som överstiger 100 grader, se även till att de inte kommer i kontakt med alkaliska kemikalier.
  • Lyftsling påverkas lättare för skav och nätning jämfört med motsvarande kättingkomponenter. Det är därför viktigt att använda kantskydd på gods med vassa kanter och lyftkomponenter med rundade kanter. Se också till att välja en tillräckligt stor storlek på kantskyddet för att undvika att slingan trycks ihop.
  • Överskrid aldrig maxlast.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: