Motviktssystem av högsta kvalitet - till otroliga priser

Används som temporärt fallskydd

Motviktssystemet används som temporärt fallskydd vid omläggning av tak, montage av solceller och andra jobb på lågt lutande tak. Motviktssystemet får användas på tak med en lutning upp till 5grader enligt EN 13374-A. Perfekt för dig som söker en flexibel och lättmonterad lösning. Endast hammare och personligt fallskydd behövs vid montering då räckena fästs med kilar likt MJ-Gerüst Modulställning. För mer information, tryck här.

Hur monterar jag ett motviktssystem?

Skyddsräcket monteras i en enkel motviktsarm. Med sina kilar fästs skyddsräcket enkelt med en hammare i den krans som finns på motviktsarmen. Räcket monteras med 50cm mellanrum och kransarnas utformning möjliggör ett flexibelt och formbart skydd, när olika vinklar behöver anpassas. Vill du få ännu bättre anpassningsmöjligheter kan du köpa till skyddsräcken i olika längder från 70cm-307cm.

Vikterna som håller uppe motviktsskyddet väger 22kg st och består av återvunnen gummi, vilket gör vikterna nötningsbeständiga och väldigt hållbara. Fotlist finns även som tillbehör och minskar risken för att eventuellt material ska ramla ned från taket. Fotlisterna är tillverkade av trä och hängs i fotlisthållaren som monteras på förskjutningsskyddet.

Självbärande fallskyddssystem

Detta fallskyddssystem är självbärande och det finns inget behov för infästning som kan skada takytan. För att ytterliggare skydda taket kan man använda en lastfördelningsplatta, till fördel när motviktsskyddet placeras på ett ömtåligt eller mjukt underlag. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: