10% RABATT PÅ ALL MODULSTÄLLNING

Trapptorn - Upplev de många fördelar

En av de största fördelarna med ett trapptorn för ramställning är att det är en smidig och säker tillträdesled till byggställningen. Genom att använda ett trapptorn kan arbetarna enkelt ta sig upp och ner från ställningen utan att behöva klättra upp längs sidan av ställningen eller genom stegluckor. Detta minskar risken för olyckor och skador och gör arbetet mer effektivt. För mer information, scrolla längst ner. 

Läs mer

Stabil och säker tillträdesled

Trapptorn för ramställning ger arbetare en stabil och säker plattform att stå på, vilket minskar risken för skador och olyckor. För det andra möjliggör trapptornet en enklare väg att transportera material av verktyg upp på taket eller arbetsplatsen, vilket sparar tid och pengar och ger en bättre arbetsmiljö. Dessutom kan trapptorn anpassas efter olika behov och situationer, vilket gör det till en mångsidig lösning för byggnation.

Är det krav på trapptorn som tillträdesled till ställning?

För att använda trapptorn på ett säkert sätt är det viktigt att följa vissa säkerhetsföreskrifter. För att en byggställning ska vara godkänd enligt Arbetsmiljöverkets AFS 2013:4 krävs det en tillträdesled. Detta kan vara ett trapptorn och de kan likaväl vara plattformar med stege och lucka. Men vid omfattande arbeten skall ställningen ALLTID ha ett trapptorn. Arbetsmiljöverket beskriver att nästan alla tillträdesleder bör vara trapptorn. Ska ställningen stå uppe en kortare tid och få personer ska arbeta på den kan man undanta trapptornet i fördel för plattform med lucka. 

Hur många trapptorn behöver jag? 

Är ställningen mer än 25 meter lång kan det krävas flera trapptorn till din byggställning. I vissa fall kan det även vara bra med hiss utöver trapporna, men det kräver en individuell riskbedömning. 

Viktigt att veta

För det första bör man se till att trapptornet är byggt och monterat korrekt. Det är också viktigt att använda rätt utrustning, som säkerhetssele, ställningsverktyg och skyddshjälm. Dessutom bör man undvika att arbeta på trapptornet vid dåligt väder eller när det är blåsigt.

Att montera trapptorn till ramställning

Att bygga ett trapptorn för ramställning är inte svårt, men för att göra det ännu enklare har vi skapat montagevideos på hur du enkelt monterar upp ditt trapptorn till din befintliga ställning. Följ länkar till filmerna nedan:

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss
Moms visas: