Ramställning

En ramställning är det bästa alternativet när du vill ha stabilitet och säkerhet på höga höjder. Vi har samlat ett stort utbud av byggställningar från det tyska varumärket Mj Gerüst som har producerat ställningar av högsta kvalitet i över 50 år. Alla produkter tillverkas i egna fabriker, vilket möjliggör en hög kvalitetskontroll. Det är inte utan anledning som Mj Gerüst är en av de mest respekterade tillverkarna av byggnadsställningar på den tyska marknaden idag. Våra byggställningar är godkända enligt RISE (SP) och lever upp till arbetsmiljöverkets krav.

 

 

Beskrivning av ramställning

Ramställning av aluminium som är en enkel och säker ställning för till exempel fasadarbeten och målning vid någorlunda raka fasader och ytor. Ställningen består av ramar som innefattar både ytter och innerspira, samt de upplagsbommar som behövs för att placera plattform till ett s.k. bomlag. Givetvis finns det skyddsräcken och konsoler för att lösa de flesta problem som uppstår vid montage av ställning. Ställningen är lagervara med kontinuerliga leveranser direkt från fabriken och specialdetaljer levereras inom någon vecka. 

 

Planering inför montering av ramställning

Innan montering av en byggställning som ska användas av någon annan än dig som privatperson så finns det lagkrav på att en skriftlig plan tas fram. Även i de fall då ställningen endast ska nyttjas av dig som privatperson så är det viktigt att tänka till och planera arbetet innan du sätter igång. Se till att du har skaffat dig den kunskap som krävs, att monteringsanvisningarna är tillgängliga samt att underlaget är stabilt och plant nog för att ge ett bra stöd. Var extra noggrann med underlaget då marken är frusen och riskerar att mjukas upp vid varmare väder.

Se till att även uppförandet av byggställningen sker på ett säkert sätt. Är inte ställningen utformad så att räcken finns tillgängliga då man kommer upp på ett plan så finns det temporära skyddsräckessystem att använda. Om ingen annan skyddsåtgärd är möjlig så ska personlig fallskyddsutrustning användas. Vid användning av personlig fallskyddsutrustning är det viktigt att någon finns tillgänglig för att komma till undsättning ifall att du blir hängande i skyddsutrustningen.

Ramställning med väderskydd

Ska ställningen kläs in med väderskydd så behöver ställningen dimensioneras i varje enskilt fall för de laster som kan uppstå från vind och snö och de personer som befinner sig på den. Planeringen och kontrollen av ett väderskydd ska dokumenteras på samma sätt som för en ställning samt att personerna som arbetar med väderskyddet ska ha rätt kunskap enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Moms visas: