Fallskyddspaket för Liftarbete

Välkommen till vår samling av fallskyddspaket för liftarbete, där säkerhet, pålitlighet och användarvänlighet står i centrum. När du arbetar i liftar, är det avgörande att ha rätt fallskyddspaket för att skydda dig mot olycksfall. Vårt urval av fallskyddspaket för liftarbete är särskilt utvalda för att ge dig maximalt skydd för arbete i saxlift, bomlift, och skylift. Läs mer om fallskydd i lift.

Måste jag ha fallskydd i lift?

I Sverige regleras användningen av fallskydd vid arbete i liftar genom Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Dessa lagar och regler är utformade för att säkerställa högsta möjliga skyddsnivå för arbetare som utför uppgifter på höjd. Enligt dessa föreskrifter är det obligatoriskt att använda fallskyddssystem när det finns en risk för fallolyckor, vilket ofta är fallet vid arbete i liftar. Detta innebär att vid arbete i liftar där det finns risk för fall på två meter eller mer, måste adekvat fallskyddsutrustning användas.

Vilket fallskydd ska jag ha i lift? 

Fallskyddsutrustningen ska inkludera en säkerhetssele och någon form av kopplingslina eller block. Våra experters rekommendationer i samråd med Arbetsmiljöverket är att välja en bekväm och godkänd sele ihop med ett fallskyddsblock. Detta är oftast det säkraste alternativet i arbete i såväl saxlift, bomlift och skylift. Framförallt i de liftar där det finns risk för en katapulteffekt i händelse av påkörning eller dylikt, exempelvis i en bomlift eller skylift. OBS, ha i åtanke att fallskydd ALLTID ska anpassas till situationen. Därför finns det ingen generell regel eller vägledning kring vilket specifikt fallskydd för alla situationer, utan ditt fallskydd ska anpassas efter ditt behov och ändamål. Kontakta våra experter för individuell rådgivning kring fallskydd. 

Personligt fallskydd för saxlift

Våra experters rekommendation är att använda ett fallskyddspaket med block. Dess direkta låsningsfunktion säkerställer att du inte faller över kanten på liften vid olycka. Men vid arbete i saxlift där risken för katapulteffekt är minimal så kan ett fallskyddspaket med kopplingslina också vara lämpligt. Säkerställ då att kopplingslinan inte är för lång.

Personligt fallskydd för bomlift och skylift

För arbete i bomlift eller skylift är vår rekommendation att du använder ett fallskyddspaket med falldämpande block. Detta för att minimera fall-längden vid katapult-effekten som kan uppstå vid påkörning eller vid ojämnheter i vägen. Den falldämpande funktionen i blocket säkerställer att kraften på kroppen inte överstiger 6kN(ca 600kg) vilket minskar risken för kraftiga skador i samband med rycket. 

Vikten av rätt fallskyddspaket för liftarbete

Att välja rätt fallskyddspaket för liftarbete är avgörande för din säkerhet. Med fel utrustning ökar risken för olyckor. Våra experter är här för att hjälpa dig att välja rätt fallskyddspaket för ditt specifika liftarbete. Vi erbjuder inte bara produkter, utan en komplett säkerhetslösning. Tveka inte på att kontakta våra oss för rådgivning och hjälp! 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: