10% RABATT PÅ ALL MODULSTÄLLNING

Fallskyddslina

Fallskyddslina används tillsammans med en fallskyddssele för att förhindra fall från hög höjd. Fallskyddslinor kan förekomma både som förankringsrep eller kopplingslinor. Våra förankringsrep används ofta vid takarbete då dess enhandsjustering möjliggör att du enkelt kan dra in repet eller förlänga den. Förankringsrepen har även det klassiska glidlåssystemet samt falldämpare som är en självklarhet för dig som arbetar på tak. Dessa kopplas ofta med fördel i ryggen på din fallskyddssele för att frigöra händerna så du kan arbeta fritt och säkert på hög höjd. 

Osäker på vilken fallkyddslina du ska ha? Kontakta oss eller läs vår guide om fallskyddslinor.

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna

En fallskyddslina för många arbetsområden

En annan sorts fallskyddslina är vad vi kallar kopplingslinor, dessa linor används ofta av ställningsbyggare eller av hantverkare vid arbete i lift. Fallskyddslinorna kan både bestå av elastiskt vävband (ofta kallat lanyard) eller ett kortare halvstatiskt rep. Beroende på arbetsområde kan dessa kopplingslinor ha karbinhakar med olika storlekar. Vanligt förekommande i ställningsbranschen är den så kallade "hajkroken", en större karbin som möjliggör snabb infästning. 

Fallskyddslinor för tuffa miljöer

För dig som arbetar på hög höjd i tuffa miljöer där det ställs stora krav på din fallskyddslina egenskaper har vi bland annat oledad kopplingslinavärmetålig kopplingslina och kopplingslina för trädklättring. 

Vanliga frågor och svar

Har ni fallskyddslina för arbete över vass kant?

Ja, vi har både rep och block som är godkända för arbete över vass kant. Vårt förankringsrep 15m Sharp edge, fallskyddsblock Sharp edge, fallskyddsblock med hajkrok och mini C är alla "sharp edge"-klassade och därmed godkända för arbete som kan innebära risk för fall över vass kant.

Måste jag använda fallskyddslina på tak? 

Vid risk för fall från 2 meter eller mer bör du använda personlig fallskyddsutrustning. En fallskyddslina är en del av din personliga fallskyddsutrustning och därför lämplig att använda på tak. 

Vart ska jag fästa in min fallskyddslina? 

Först och främst ska linan fästas i din fallskyddssele. Sedan bör den fästas i en godkänd förankringspunkt som tål den belastning som uppstår vid ett eventuellt fall. Detta kan vara något av våra godkända förankringspunkter, men det kan också vara fasta strukturer på ett tak så som en skorsten, gångbrygga eller stege. Säkerställ alltid att infästningspunkten tål tillräckligt hög belastning. 

Hur använder jag en fallskyddslina?

Se vår video när Emil bland annat förklarar hur vårt förankringsrep fungerar. 

Hur ofta behöver jag kontrollera en fallskyddslina? 

Varje gång du använder din fallskyddslina behöver du kontrollera att den fungerar och att den inte har några skador. Den ska även besiktigas varje år av en behörig person för att säkerställa att linan uppnår de hårda krav som finns. Vid skador eller misstanke om skador på linan ska den besiktigas oftare av en behörig person. Om du är osäker på din fallskyddslinas skick så ska du aldrig använda den utan att rådfråga en behörig person. Vi är behöriga att genomföra dessa kontroller. 

Vad ska jag göra om en fallskyddslina går sönder eller är skadad? 

Är linan skadad eller helt trasig ska den alltid kasseras, är du osäker ska du alltid rådfråga en behörig person. Vår personal är behöriga att genomföra dessa kontroller. 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss
Moms visas: