Fallskyddslina

Fallskyddslina används tillsammans med en fallskyddssele för att förhindra fall från hög höjd. Fallskyddslinor kan förekomma både som förankringsrep eller kopplingslinor. Våra förankringsrep används ofta vid takarbete då dess enhandsjustering möjliggör att du enkelt kan dra in repet eller förlänga den. Förankringsrepen har även det klassiska glidlåssystemet samt falldämpare som är en självklarhet för dig som arbetar på tak. Dessa kopplas ofta med fördel i ryggen på din fallskyddssele för att frigöra händerna så du kan arbeta fritt och säkert på hög höjd. 

En fallskyddslina för många arbetsområden

En annan sorts fallskyddslina är vad vi kallar kopplingslinor, dessa linor används ofta av ställningsbyggare eller av hantverkare vid arbete i lift. Fallskyddslinorna kan både bestå av elastiskt vävband (ofta kallat lanyard) eller ett kortare halvstatiskt rep. Beroende på arbetsområde kan dessa kopplingslinor ha karbinhakar med olika storlekar. Vanligt förekommande i ställningsbranschen är den så kallade "hajkroken", en större karbin som möjliggör snabb infästning. 

Fallskyddslinor för tuffa miljöer

För dig som arbetar på hög höjd i tuffa miljöer där det ställs stora krav på din fallskyddslina egenskaper har vi bland annat oledad kopplingslinavärmetålig kopplingslina och kopplingslina för trädklättring. 

 

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Moms visas: