Förankringspunkter fallskydd - Bra priser & hög kvalitet

Söker du förankringspunkter för ditt fallskyddssystem? Hos oss på Ställningsprodukter hittar du ett brett utbud av förankringslösningar och fallskydd anpassade för olika arbetsmiljöer.
Vårt sortiment omfattar allt från fasta förankringspunkter till mobila förankringssystem, vilket säkerställer att du alltid har en stabil och säker punkt att fästa ditt fallskydd vid. Våra produkter är EN 795 certifierade och följer alla Europastandarder. Så oavsett om du arbetar på tak, i byggställningar eller i andra höga miljöer, har vi förankringspunkter som möter dina behov.
Upptäck vårt sortiment av förankringspunkter online eller kontakta oss för att få mer information och rådgivning.

Vill du veta mer om vilka regler och standarder som gäller? Tryck här.

Vad finns det för krav på förankringspunkter för fallskydd?

Ditt fallskydd ska alltid ska förankras i en lämplig förankringspunkt enligt tillverkarens bruksanvisning. Var noga med att kontrollera att förankringspunkten är anpassad och lämpad för ditt personliga fallskydd och uppfyller gällande europastandard, den måste garantera tillräcklig belastning för att vara en godkänd förankringspunkt för fallskydd. Mobila förankringsanordningar ska uppfylla kraven EN 795 och vara CE-märkta. Till exempel vår Förankringspunkt m12.

Vad är EN 795?

EN 795 är en europeisk standard som specificerar krav och provningsmetoder för förankringsanordningar, som används som del av ett fallskyddssystem. Den syftar till att säkerställa att förankringspunkter är tillförlitliga och säkra att använda i situationer där det finns risk för fall från höjd. Standarden innehåller olika klassificeringar för förankringspunkter, inklusive permanenta och temporära lösningar, samt olika typer av fallskyddssystem som vajer- och skensystem.

Hur mycket måste en förankringspunkt klara?

Enligt europastandarden EN 795 innebär det att förankringen har en minsta hållfasthet på 12 kN (en person)i fallriktningen. Förankringspunkt för tak ska alltid placeras så högt upp som möjligt så att rycket vid fall blir mindre och att personen inte når marken.

När en förankringspunkt har erhållit EN 795-certifiering, finns möjligheten att vidare certifiera den enligt CEN/TS 16415:2013. Denna ytterligare certifiering möjliggör användning av Förankringspunkt av flera personer samtidigt.

CE-Märkning på förankringspunkter

Det är viktigt att notera att inom EU anses endast temporära förankringspunkter enligt EN795, specifikt Typ B och E, som personlig skyddsutrustning. Därför måste dessa vara CE-märkta. Permanenta förankringspunkter enligt EN795 Typ A, C och D kan däremot inte CE-märkas, eftersom de inte räknas som personlig skyddsutrustning utan snarare som en del av en struktur eller byggnad.

Regler för förankringspunkter 

Din förankringspunkt skall minst klara den last som anges i kopplingens bruksanvining, detta skall även vara läsbart på kopplingen. Det kan vara 9kN, 10kN, 12kN eller 15kN. Använd enbart förankringspunkter som är godkända och certifierade enligt EN 795. Samtliga av våra förankringspunkter uppfyller de hårdaste kraven när det gäller förankringspunkter. 

Att tänka på vid arbete med förankringsanordningar för tak

Tag hjälp av vår utbildade personal och vana fallskyddsanvändare med förankringslösning för ditt projekt.

Faktorer att tänka på vid fall, förankra alltid om möjligt med fallfaktor 0

(ankarpunkten är placerad ovanför huvudet)

- Den totala längden på falldämparen inklusive rep och karbin får inte överstiga 2m

- Kontrollera nivån under så att inget som kan skada är i vägen
 

Alla våra förankringspunkter är godkända enligt gällande europanormer.

Vi har flertalet förankringspunkter för infästning i betong, metall och stålkonstruktioner, se exempelvis förankringspunkt PRO2 eller Förankringspunkt PRO9 M12

Behöver du förankra ditt fallskydd på ett tegeltak eller i en takstol så är vår förankringspunkt tegeltak ett bra alternativ. Den fästs snabbt och lätt in i råsponten eller i takstolen med ett gäng skruv och är sedan godkänd för 1 person i alla lutningar. 

Vi erbjuder ett flertal specialanpassade förankringspunkter framtagna för mängder av olika ändamål. Exempelvis Förankringspunkt för dörr som fästes i en dörröppning eller Förankringspunkt för balk PRO12 som är rörlig längs med en I-balk. Vi har även en helt fristående takförankring som blir en motvikt för upp till 2 personer vilket förhindrar fall. 

Passa på att köp med förankringspunkt i samband med beställning av din personliga fallskyddsutrustning.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: