Klättersele

Vi är stolta över att erbjuda ett sortiment av klätterselar som kombinerar hög kvalitet och komfort. Dessa selar är anpassade för att möta de högsta standarderna för säkerhet och kvalitet, och är perfekta för långa arbetsdagar där komfort och användarvänlighet är prioritet.

Våra klätterselar är gjorda av högkvalitativa material som är tåliga och slitstarka, de är utformade för att ge maximal komfort och rörelsefrihet. För mer produkter inom klättring se här. För mer information om klätterselar, klicka här.

Vilken klättersele ska man ha?

Vilken klättersele som passar dig beror främst på vad du ska använda den till, men också vad du har för personliga preferenser. Om du ska använda selen för arbete på hög höjd är det viktigt att välja en sele som uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna och har lämplig utrustning för att fästa dig till en säkerhetslina. Om du tänker använda selen för klättring, är det viktigt att välja en sele som är bekväm och ger dig tillräckligt med rörelsefrihet.

Hur ska en klättersele sitta?

En klättersele ska sitta bekvämt, men samtidigt åtsittande så att den inte glider runt på kroppen. Midjebältet ska sitta på höftbenen och inte på magen, medan benöppningarna ska vara justerade så att de inte klämmer eller skaver.

Hur länge håller en klättersele?

Generellt sett rekommenderas det att man byter ut sin klättersele efter 5 till 10 års användning, även om det kan vara nödvändigt att byta ut den tidigare om den börjar visa tecken på slitage eller skador. En regelbunden inspektion av din utrustning blir därför nödvändning, så att du kan upptäcka eventuella defekter eller skador i god tid. Det är dock viktigt att komma ihåg att det finns krav på att säkerhetsutrustning måste besiktas minst en gång per år för att få användas på en arbetsplats.

Våra fem bästa tips om du har en klättersele

  • Använd alltid en sele som är rätt storlek för dig, så att den sitter bekvämt och inte begränsar dina rörelser. Det är också viktigt att justera selen korrekt för att säkerställa optimal säkerhet.
  • Se till att välja en sele med tillräckligt många och starka förankringspunkter, så att du kan koppla in dina skyddslinor eller annan utrustning på rätt sätt.
  • Tänk på att välja en klättersele med bra ventilation, särskilt om du planerar att använda den under längre perioder av tid, för att undvika överhettning eller obekväma tryckpunkter.
  • Fundera på vilken typ av klättring du ska göra och välj en sele som är anpassad för det ändamålet. Till exempel kan en positioneringsele vara bättre för arbeten på höjd, medan en klättringssele kan vara mer lämplig för teknisk klättring.
  • Slutligen, se till att alltid inspektera din klättersele före varje användning för att kontrollera att den är i gott skick och inte har några synliga tecken på slitage eller skador.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: