Sling - Slitstarka & Prisvärda

En förankringssling används inom personligt fallskydd för att skapa säkra förankringspunkter. Den kan fästas runt olika strukturer, som balkar, stolpar eller andra fasta punkter, och fungerar som en länk mellan användarens fallskyddsutrustning (till exempel en fallskyddslina) och förankringspunkten.

Detta gör det möjligt att säkert utföra arbete på höjd, genom att ge en stabil och pålitlig punkt för att koppla fast fallskyddsutrustningen. Slingen är designade och certifierade (enligt EN 795B) för att tåla höga belastningar och är en viktig del av ett omfattande fallskyddssystem.

Val av fallskyddssling

Vilken typ av sling man använder beror oftast på egna preferenser men framförallt vilken arbetsmiljö man befinner sig i. Är det mycket vassa kanter t.ex runt en i-balk kan en vajer slinga passa bättre, men för mindre vassa objekt t.ex en stolpe så fungerar vanliga mjuka sling.

När ska man använda en förankringssling? 

En förankringssling för fallskydd används när man arbetar på höjder där det finns risk för fall och där man behöver säkra sig mot allvarliga skador. Den är en viktig del av ett fallskyddssystem och används för att skapa en säker förankringspunkt för användarens fallskyddsutrustning. Förankringssling används i situationer som:

  • Takarbete: Vid arbete på tak, särskilt när det inte finns fasta förankringspunkter.

  • Byggarbete: På byggarbetsplatser, speciellt där arbetet innebär risk för fall från höjder.

  • Underhållsarbete: För underhåll av höga byggnader, broar, eller andra strukturer.

  • Räddningsoperationer: Inom räddningstjänst vid arbete på höga höjder eller i svåråtkomliga områden.

  • Industriella tillämpningar: I industriella miljöer där arbete utförs på höga konstruktioner eller utrustning.

Det är viktigt att alltid använda en förankringsslinga som en del av ett fullständigt fallskyddssystem, som även bör inkludera en fallskyddssele och fallskyddslina.

Hur ska man använda en sling?

Man ska alltid följa bruksanvisningen i första hand, men vanligtvis fäster man en sling kring t.ex stålbalkar, stolpar eller andra fasta punkter för att skapa en temporär förankringspunkt. När man hittat en lämplig fästpunkt för sin sling kan man använda exempelvis en karbinhake för att koppla sin fallskyddssele i.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: