10% RABATT PÅ ALL MODULSTÄLLNING

Taklinor & rep

Vi har ett brett utbud av taklinor och rep som är speciellt utformade för att garantera säkerheten vid höjdarbeten. Vårt sortiment omfattar högkvalitativa produkter som är tillverkade av starka och slitstarka material för att motstå de mest krävande arbetsförhållanden. Oavsett om du behöver en taklina för takarbeten eller ett rep för klättring, har vi rätt produkt för dig.

Vilket rep är lämpligt för mina behov?

Generellt sett är det viktigt att välja ett rep som är tillverkat av högkvalitativt material som kan motstå slitning och skador, och som är tillräckligt stark för att klara av den viktbelastning som krävs. För arbeten som kräver hög precision kan tunnare rep vara bättre, t.ex vårt semi statiska rep, medan för tunga arbeten och krävande förhållanden kan tjockare och starkare rep behövas, t.ex vårt förankrings rep sharp edge.

Det är därför viktigt att följa tillverkarens instruktioner och använda utrustningen korrekt för att garantera din egen säkerhet, Om du är osäker eller har frågor kring vilken säkerhetsutrustning eller rep som är lämpligt för ditt höjdarbete är du alltid välkommen att kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna. 

Hur ofta bör man byta ut sitt rep eller taklina?

Det är viktigt att regelbundet inspektera och byta ut det när utrustningen börjar visa tecken på slitage eller skador. Det exakta intervallet för när man bör byta ut sina grejer beror på flera faktorer, inklusive vilket material det är tillverkat av, hur ofta det används och i vilka förhållanden det har använts.

En allmän rekommendation är att byta ut taklinor och rep efter två till fem års användning, även om det kan vara nödvändigt att byta ut dem oftare. Om man märker några tecken på slitage, såsom sönderdelning eller nötning, bör taklinan eller repet bytas ut omedelbart. Det är dock viktigt att notera att det finns krav på att säkerhetsutrustning måste besiktas minst en gång per år för att få användas på en arbetsplats.

Vilken viktbelastning klarar taklinor och rep?

Taklinor och rep har olika viktbegränsningar beroende på faktorer som material, tjocklek och konstruktion. För att ta reda på en taklinas eller reps specifika viktbegränsning är det viktigt att läsa tillverkarens produktbeskrivning och säkerhetsinstruktioner.

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss
Moms visas: