Taklinor & rep för säkert takarbete

Vi har ett brett utbud av taklinor och rep som är speciellt utformade för att garantera säkerheten vid höjdarbeten. Vårt sortiment omfattar högkvalitativa produkter som är tillverkade av starka och slitstarka material för att motstå de mest krävande arbetsförhållanden. Oavsett om du behöver en taklina för takarbeten eller ett rep för klättring, har vi rätt produkt för dig. Vill du läsa mer? Tryck här.

Fyra viktiga punkter att ha i åtanke vid arbete på hög höjd: 

När det kommer till arbete på hög höjd är det viktigt att alltid tänka på säkerheten och minimera risken för olyckor. Här är fyra viktiga punkter att ha i beaktning: 

  • Utrustning: Se till att du alltid har rätt utrustning. Detta inkluderar fallskydd, hjälm och annan personlig skyddsutrustning. Kontrollera även regelbundet att din utrustning är i gott skick och byt ut den om det behövs. 

  • Utbildning: Innan du arbetar på höjder bör du ha rätt utbildning och kunskap om säkerhet och riskhantering. Detta inkluderar hur man använder fallskyddsutrustningen och hur man minimerar riskerna. 

  • Kommunikation: Om du arbetar i grupp, se till att kommunicera tydligt och samarbeta för att upprätthålla säkerheten. Informera även om eventuella faror och risker på arbetsplatsen så tidigt som möjligt och åtgärda dem omedelbart.  

  • Rutiner: Följ alltid säkerhetsrutiner och protokoll, undvik att ta genvägar eller ignorera säkerhetsregler 

Fördelarna med att ha uppsatta säkerhetsåtgärder och tydliga rutiner är uppenbara - det minskar risken för olyckor och skador på arbetsplatsen. Säkerheten är alltid prioriterad hos oss, vi erbjuder endast högkvalitativa tak-linor och rep till bästa möjliga pris.

Certifierade och godkända taklinor och förankringsrep

EN-353 

Certifieringen EN 353 är en europeisk standard som reglerar förankringsrep och dess användning för att minimera risken för fallolyckor vid arbete på hög höjd. Standarden fastställer kraven på utformning, tillverkning, märkning, provning och användning. 

Enligt standarden måste rep som är certifierat enligt EN 353 klara av en belastning på minst 12 kN (cirka 1200 kg) under en period på tre minuter utan att det uppstår permanent deformation eller skador på repet.

Våra förankringsrep uppnår dessa hårda kraven. Vårt förankringsrep sharp edge uppnår även en ännu högre certifiering(EN 358:2000) vilket gör den godkänd för arbete över vass kant.

Vilket rep är lämpligt för mina behov?

Generellt sett är det viktigt att välja ett rep som är tillverkat av högkvalitativt material som kan motstå slitning och skador, och som är tillräckligt stark för att klara av den viktbelastning som krävs. För arbeten som kräver hög precision kan tunnare rep vara bättre, t.ex vårt semi statiska rep, medan för tunga arbeten och krävande förhållanden kan tjockare och starkare rep behövas, t.ex vårt förankrings rep sharp edge.

Det är därför viktigt att följa tillverkarens instruktioner och använda utrustningen korrekt för att garantera din egen säkerhet, Om du är osäker eller har frågor kring vilken säkerhetsutrustning eller rep som är lämpligt för ditt höjdarbete är du alltid välkommen att kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna. 

Hur ofta bör man byta ut sitt rep eller taklina?

Det är viktigt att regelbundet inspektera och byta ut det när utrustningen börjar visa tecken på slitage eller skador. Det exakta intervallet för när man bör byta ut sina grejer beror på flera faktorer, inklusive vilket material det är tillverkat av, hur ofta det används och i vilka förhållanden det har använts.

En allmän rekommendation är att byta ut taklinor och rep efter två till fem års användning, även om det kan vara nödvändigt att byta ut dem oftare. Om man märker några tecken på slitage, såsom sönderdelning eller nötning, bör taklinan eller repet bytas ut omedelbart. Det är dock viktigt att notera att det finns krav på att säkerhetsutrustning måste besiktas minst en gång per år för att få användas på en arbetsplats.

Vilken viktbelastning klarar taklinor och rep?

Taklinor och rep har olika viktbegränsningar beroende på faktorer som material, tjocklek och konstruktion. För att ta reda på en taklinas eller reps specifika viktbegränsning är det viktigt att läsa tillverkarens produktbeskrivning och säkerhetsinstruktioner.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: