Fallskyddsutrustning av absolut högsta kvalitet

Vi har många års erfarenhet av arbete på hög höjd och har tagit fram den fallskyddsutrustning som är nödvändig för att hålla dig borta från fallolyckor. Vi har även tagit fram olika kompletta fallskyddspaket ämnade för flera yrkesområden. Är du osäker på vad du ska ha är du alltid välkommen att kontakta oss!

Vårt sortiment inkluderar bland annat fallskyddsselar, kompletta fallskyddspaket, fallskyddsblock och andra tillbehör för att säkerställa att du har allt som behövs för att arbeta tryggt på hög höjd. Dyker det upp funderingar vid val av fallskyddsutrustning så tveka inte på att kontakta oss! För mer information om fallskyddsutrustning, tryck på läs mer.

Populära produkter i underkategorierna

När du väljer personlig fallskyddsutrustning

När du väljer fallskyddsutrustning är det viktigt att alla komponenter passar ihop samt är certifierade enligt svensk standard. Information om vilka delar som kan användas ihop ska finnas i tillverkarens bruksanvisning. Om det inte framgår klart av bruksanvisningen hur och när man använder komponenterna ska man kontakta tillverkaren eller leverantören för mer information. Bruksanvisningen ska innehålla uppgifter om lämpliga förankringspunkter och minimikrav på deras hållfasthet. Normalt krävs en statisk hållfasthet på minst 10 kN.  

Besiktiga din personliga fallskyddsutrustning hos oss 

Med mångårig erfarenhet kring fallskyddsutrustning erbjuder vi er möjligheten att besiktiga ert personliga fallskydd. Du bör minst en gång om året besiktiga din personliga fallskyddsutrustning, och detta skall göras av en behörig person. Vi innehar givetvis dessa behörigheter och ger er möjligheten att besiktiga er fallskyddsutrustning hos oss. I samband med köp av personlig fallskyddsutrustning för vi in dina uppgifter i en databas så du automatiskt blir påmind efter 1 år att det är dags för kontroll, detta för att säkerställa att du använder godkänd, säker och korrekt utrustning.  

Frågor att ställa sig själv vid arbete med personlig fallskyddsutrustning

Arbetsmiljöverket har tagit fram 8 st frågor som man bör ställa sig när man kombinerar ihop olika delar som ska kopplas ihop till en personlig fallskyddsutrustning. 

1. Är komponenterna lämpliga att använda så här? 

2. Hur ser arbetsstället ut, och har vi tagit hänsyn till lutningen, placeringen av förankringspunkter och användningsmiljön? 

3. Är utrustningen rätt för användarens kompetens och erfarenhet? 

4. Passar delarna ihop? 

5. Har vi tagit hänsyn till de ergonomiska aspekterna genom att välja en sele och fästpunkter som minimerar obehaget och belastningen på kroppen för användaren? 

6. Har vi utgått från användningsbegränsningar enligt tillverkarens bruksanvisning? 

7. Behöver vi åtgärda något för att underlätta en säker och effektiv undsättning och för att undvika ett hängtrauma om någon skulle falla? 

8. Har vi kontrollerat förankringspunktens läge och styrka? 

 Arbetsmiljöverket 2016 

Viktigt med en plan för säker räddning 

Att hejda ett fall är inte det enda man behöver ta hänsyn till. Det är lika viktigt att kontrollera hur en person faller och blir hängande. Fallskyddet kräver ett visst fritt utrymme för att kunna bromsa fallet, tillverkaren anger i bruksanvisningen hur den fria höjden ska beräknas för fallskyddsutrustningen. Om en person faller och blir hängande kan denne utsättas för något som kallas hängtrauma, det innebär att blodet inte kan cirkulera som det ska och det kan leda till allvarliga skador och dödsfall. I vissa fall kan hängandet vara farligare än fallet i sig, därför är det viktigt att det finns en plan för hur en snabb och säker räddning ska genomföras.       

KONTROLLERA FALLSKYDDET OFTA 

Innan varje användning ska man kontrollera fallskyddsutrustningen för att säkerställa att inga synliga skador finns eller att sömmarna blivit slitna. Minst en gång om året eller när utrustningen blivit utsatt för onormalt slitage ska fallskyddsutrustningen kontrolleras av en person med rätt behörighet enligt den svenska standarden för personlig fallskyddsutrustning SS-EN 365:2004. Är utrustningen skadad så ska den aldrig användas utan istället lämnas in för reparation eller kasseras enligt tillverkarens anvisningar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: