Fallskyddspaket för Ställningsarbete

Välkommen till vår samling av fallskyddspaket för ställningsarbete, där vi kombinerar säkerhet och kvalitet för att möta behoven vid ställningsmontage. Vårt sortiment av fallskyddspaket för ställning är noggrant utvalt för att ge optimalt skydd och komfort för de som arbetar på byggställning.

Typer av fallskydd för ställningsarbete

  • Fallskyddspaket med block & lina: Kanske de mest optimala paketet vid arbete i ställning. Blocket används som din primära förankring medan linan som din sekundära lina vid förflyttning. Kopplingslinans låga vikt kombinerat med blockets trygga egenskaper säkerställer ett högsta-klassigt skydd vid arbete på byggställning. Det mest optimala paketet vid arbete på såväl låg som hög höjd, tack vare blockets snabba låsning.

  • Fallskyddspaket med Y-Lanyard: Tack vare dubbla hajkrokar kan du snabbt och lätt förankra dig i ställningen. Dess lätta vikt säkerställer god ergonomi samtidigt som du kan känna dig trygg med dubbla förankringar. Fall-längden blir längre än med ett fallskyddsblock vilket ställer extra krav på att förankring i största möjliga mån fästs i fall faktor 0. 

  • Fallskyddspaket med lina: En enkel lina med stor hajkrok för snabb förankring i ställningen. Optimal för stillastående arbete i byggställning som inte kräver förflyttning mellan bomlag eller dylikt. 

Vad säger lagen om dubbla förankringar? 

Den allra viktigaste delen av en ställningsmontörs fallskydd är dess dubbla förankringslinor. Enligt lag måste arbetaren alltid vara säkert förankrad med två punkter - fötterna stadigt på plattformen och minst en lina fastkopplad i ställningen (gärna i fallfaktor 0). När det är nödvändigt att förflytta sig, är användningen av två linor avgörande för att alltid upprätthålla minst en fast förankringspunkt.

Vart ska jag koppla linan i byggställning?

Vid arbete i ställning ska du alltid förankra dig i fall faktor 0, det vill säga ovanför huvudnivån, för att minimera fall-längden. Detta minimerar fallsträckan och reducerar risken för skador vilket ger mer kontroll och ökad säkerhet. En vanlig förankring av fallskydd i byggställningen är i spirkransen eller övre följare/horisontalstag. Om du inte har möjlighet att förankra dig i fall faktor 0 så är det fall faktor 1 som gäller, det vill säga i midjehöjd.

Undvik förankring i fall faktor 2 (fot-nivå)

Du bör alltid undvika att förankra dig i fall faktor 2, vilket innebär en förankring i höjd med dina fötter. Detta skapar en situation där användaren kan falla en längre sträcka, potentiellt det dubbla av linans längd, innan stopp sker.

Att alltid koppla fallskyddslinan i fallfaktor 0 är en grundläggande säkerhetsprincip vid arbete på höjd. Det minimerar risken för allvarliga skador och säkerställer att arbetsmiljön är så säker som möjligt. Att undvika fallfaktor 2 är lika viktigt, eftersom det kan leda till betydligt farligare situationer och allvarligare konsekvenser vid ett fall. Korrekt användning av fallskyddsutrustning är nyckeln till att säkra arbetet på höjd.

Regelbunden inspektion och underhåll av fallskydd

Dessutom är regelbunden inspektion och underhåll av fallskyddsutrustningen en nyckelfaktor för att säkerställa fallskyddets funktionalitet och pålitlighet. Det innebär att kontrollera linor, selen, karbinhakar och annan utrustning för slitage, skador eller korrosion. En genomgång av utrustningens livslängd och ersättning vid behov är också kritiskt. Enligt lag behöver ditt personlig fallskydd besiktas minst var 12e månad, kontakta någon av våra experter för bokning av besiktning.

Vår Expertis: Kombinera Kvalitetsutrustning med Specialiserad Kunskap

Utbildning och träning är en annan avgörande aspekt av fallskydd. Arbetstagare måste utbildas inte bara i hur man använder utrustningen korrekt, utan också i att förstå de risker som är förknippade med arbete på höjd. Genom att kombinera rätt utrustning med omfattande utbildning och noggranna säkerhetsrutiner, kan man säkerställa att arbetet på byggställningar utförs säkert och effektivt. Vår expertis inom detta område innebär att vi inte bara levererar utrustning av högsta kvalitet, utan också erbjuder vägledning och utbildning för att säkerställa högsta möjliga säkerhetsstandarder på arbetsplatsen. Tveka inte att kontakta oss för rådgivning och hjälp! 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: