Fallskydd lutande tak - Flexibla lösningar

Att arbeta på lutande tak innebär särskilda säkerhetsutmaningar. Våra fallskyddslösningar för lutande tak är utformade för att maximera säkerheten och effektiviteten på arbetsplatsen. Oavsett om du arbetar med takläggning, reparation, installation av solceller, eller underhåll, erbjuder våra produkter en pålitlig och säker lösning som uppfyller alla gällande standarder.

Kompletta paket för enkel installation

Våra fallskyddspaket för lutande tak inkluderar allt du behöver för att snabbt och säkert sätta upp skyddsräcken och förankringssystem. Produkterna är designade för att vara enkla att installera, vilket minskar både installationstid och kostnader. Våra paket innehåller bland annat Combisafe skyddsräcke, fallskydd för stålhall och SGS fallskydd för lutande tak som både uppnår gällande standarder vid korrekt montage.

Användning och montering

Monteringen av fallskydd för lutande tak är både snabb och säker. Skyddsräcken kan enkelt monteras längs takets kanter med hjälp av robusta fästanordningar som ger stabilitet och säkerhet under hela arbetsprocessen. Vi har lösningar som inte kräver att du gör någon åverkan på fasad eller tak, sedan har vi lösningar som kräver att ett fäste förankras i vägg eller tak. 

Våra rekommendationer

SGS fallskydd är idealiskt för tak med hängränna eller lägre sarg och kan användas i lutningar upp till 60 grader. Det kräver ingen åverkan på tak eller fasad, är snabbmonterat, har låg vikt och är lätt att förflytta. Trots att det är ett något dyrare alternativ, erbjuder det fullgott och godkänt skydd.

Combisafe skyddsräcke är kanske det mest välkända systemet på marknaden. Det finns i många olika konstellationer med flera fästen för olika typer av tak och fasader. Systemet kräver oftast förankring som gör åverkan på fasad eller vägg, men är oerhört flexibelt och prisvärt, vilket gör det enkelt att komplettera för specifika projekt.

Fallskydd stålhall använder nät, rör och Combisafe terminalfäste för att skapa ett effektivt fallskydd runt stålhallar. Det är ett prisvärt, säkert och relativt lättmonterat system som ger mycket skydd för pengarna.

Byggställning kan också vara aktuellt för vissa projekt. En byggställning kan byggas två-i-ett, vilket är perfekt för dig som ska renovera både tak och fasad. Det erbjuder en stabil plattform för arbete på höga höjder men tar oftast längre tid att sätta upp än de andra alternativen om du endast behöver fallskydd på taket.

Fördelar med våra fallskydd för lutande tak

  • Hög säkerhet: Certifierade enligt EN13374-standarder, vilket säkerställer maximal skyddsnivå.
  • Enkel installation: Snabba och smidiga monteringssystem som sparar tid och minskar arbetskostnader.
  • Hållbarhet: Tillverkade av högkvalitativa material som tål tuffa arbetsförhållanden.
  • Användarvänlighet: Flexibla system som kan anpassas till olika typer av lutande tak och arbetsförhållanden.

Personlig fallskyddsutrustning

Det är viktigt att komplettera installationen av fallskydd med användning av personlig fallskyddsutrustning. Sele, lina och förankringspunkter är avgörande för att garantera arbetarnas säkerhet på taket.

Anpassningsbara lösningar

Våra fallskyddslösningar är anpassningsbara för att möta de specifika behoven på varje arbetsplats. Oavsett om du arbetar på ett litet villatak eller en större kommersiell byggnad, har vi lösningarna som passar dina krav.

Kontakta oss för mer information

Utforska vårt sortiment av fallskydd för lutande tak och se hur vi kan hjälpa dig att skapa en säker arbetsmiljö. Beställ online eller kontakta vårt kunniga team. Vi är här för att ge dig den bästa möjliga servicen och supporten.

Vanliga frågor om fallskydd för lutande tak

Är era fallskydd godkända enligt säkerhetsstandarder?

Ja, alla våra fallskyddssystem är certifierade enligt gällande standarder, vilket säkerställer att de uppfyller höga säkerhetskrav.

Hur installerar man fallskydd för lutande tak?

Det beror på vilket fallskydd för lutande tak du väljer, varje system har en gedigen användarmanual. 

Behöver jag använda personlig fallskyddsutrustning?

Ja, det är viktigt att alltid använda personlig fallskyddsutrustning som sele och lina för att garantera maximal säkerhet.

Kan era fallskydd anpassas till olika typer av lutande tak?

Absolut, våra lösningar är flexibla och kan anpassas till olika typer av tak och arbetsförhållanden.

Erbjuder ni support och rådgivning för installation?

Ja, vårt expertteam står redo att hjälpa dig med rådgivning och support för att säkerställa en säker och effektiv installation.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: