Förankringspunkt & Sling - Strålande priser och superkvalitet

Ditt fallskydd alltid ska förankras i en lämplig förankringspunkt enligt tillverkarens bruksanvisning. Var noga med att kontrollera att förankringspunkten är anpassad och lämpad för ditt personliga fallskydd och uppfyller gällande europastandard, den måste garantera tillräcklig belastning för att vara en godkänd förankringspunkt för fallskydd. Mobila förankringsanordningar ska uppfylla kraven EN 795 och vara CE-märkta, detta innebär att förankringen har en minsta hållfasthet på 12 kN i fallriktningen. Förankringspunkt för tak ska alltid placeras så högt upp som möjligt så att rycket vid fall blir mindre och att personen inte når marken. För mer information, tryck här.

Populära produkter i underkategorierna

Våra förankringspunkter uppfyller alla krav

Alla våra förankringspunkter är godkända enligt gällande europanormer. Vi har flertalet förankringspunkter för infästning i betong, metall och stålkonstruktioner, se exempelvis förankringspunkt PRO2 eller Förankringspunkt PRO9 M12

Behöver du förankra ditt fallskydd på ett tegeltak eller i en takstol så är vår förankringspunkt tegeltak ett bra alternativ. Den fästs snabbt och lätt in i råsponten eller i takstolen med ett gäng skruv och är sedan godkänd för 1 person i alla lutningar. 

Vi erbjuder ett flertal specialanpassade förankringspunkter framtagna för mängder av olika ändamål. Exempelvis Förankringspunkt för dörr som fästes i en dörröppning eller Förankringspunkt för balk PRO12 som är rörlig längs med en I-balk. Vi har även en helt fristående takförankring som blir en motvikt för upp till 2 personer vilket förhindrar fall. 

Passa på att köp med förankringspunkt i samband med beställning av din personliga fallskyddsutrustning.

Regler för förankringspunkter 

Din förankringspunkt skall minst klara den last som anges i kopplingens bruksanvining, detta skall även vara läsbart på kopplingen. Det kan vara 9kN, 10kN, 12kN eller 15kN. Använd enbart förankringspunkter som är godkända och certifierade enligt EN 795. Samtliga av våra förankringspunkter uppfyller de hårdaste kraven när det gäller förankringspunkter. 

Att tänka på vid arbete med förankringsanordningar för tak

Tag hjälp av vår utbildade personal och vana fallskyddsanvändare med förankringslösning för ditt projekt.

Faktorer att tänka på vid fall, förankra alltid om möjligt med fallfaktor 0

(ankarpunkten är placerad ovanför huvudet)

- Den totala längden på falldämparen inklusive rep och karbin får inte överstiga 2m

- Kontrollera nivån under så att inget som kan skada är i vägen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: