Halvmasker och Helmasker för alla behov

Hitta det andningsskydd som passar dig bäst med våra halv- och helmasker. Halvmasker ger effektivt skydd för andningsvägarna mot partiklar som bakterier och damm, perfekt för användning inom byggindustri, måleri och sjukvård. För mer omfattande skydd erbjuder helmasker fullt ansiktsskydd och är idealiska i miljöer med exponering för skadliga kemikalier och gaser. Komplettera med rätt filter för att säkerställa optimalt skydd i alla arbetsmiljöer. Välj rätt mask och filter för ditt specifika behov och arbetsområde för optimal säkerhet och skydd. Läs vår heltäckande guide om partikelfilter och gasfilter! 

Halvmask - Bra för grövre partiklar och damm

Halvmasker täcker mun och näsa och används för att skydda mot partiklar som bakterier, slipdamm och mögel. De kräver förfilter och partikelfilter för full effektivitet men saknar skydd för ögon och ansikte.
 

Användningsområden för halvmask

  • Byggindustri: Skydd mot damm och partiklar vid arbete med material som trä och gips

  • Måleri och Renovering: Filtrering av färgångor och lösningsmedel.

  • Trädgårdsarbete och Skogsbruk: Skydd mot damm och mögel, särskilt vid hantering av bekämpningsmedel eller gödsel.

  • Sjukvård och Laboratorier: Filtrering av bakterier och vissa virus, särskilt användbart vid rutinmässiga medicinska förfaranden.


Helmask - Bra för frätande kemikalier och giftiga gaser

Helmasker erbjuder ett mer omfattande skydd genom att täcka hela ansiktet, inklusive ögonen. De är idealiska för arbete med skadliga och frätande kemikalier, organiska gaser och ångor, och används ofta vid blästring, sanering och lackering.

Användningsområden för helmask

 

  • Kemisk Industri: Omfattande skydd mot giftiga kemikalier, gaser och ångor

  • Räddningstjänst och Brandskydd: Används i miljöer med hög risk för exponering för farliga ämnen, inklusive rök och kemiska utsläpp.

  • Blästring och Sanering: Skyddar ansiktet och ögonen vid arbete med höga partikelkoncentrationer eller frätande ämnen.

  • Målning och Lackering på Industriell Nivå: Skydd mot starka lösningsmedel och ångor i större målningsprojekt.

 

Gasmask Filter

Oavsett masktyp är valet av filter avgörande. Filter finns för olika behov, som organiska ångor eller ammoniak, och kan stoppa upp till 99,997 % av micropartiklar. För optimalt skydd kan flera filter kombineras.

Vid val av skyddsmask och filter är det viktigt att beakta användningsområdet, följa rengörings- och underhållsinstruktioner, och vara medveten om maskernas begränsningar i vissa miljöer.

Vad är skillnaden mellan halvmask och helmask?

Halvmasker täcker mun och näsa och skyddar effektivt mot partiklar som bakterier, damm och mögel. Helmasker erbjuder fullt ansiktsskydd, inklusive ögonen, och är idealiska för arbete med skadliga kemikalier och gaser.

Vilka är de vanligaste användningsområdena för halvmasker?

Halvmasker används inom byggindustri för skydd mot damm, inom måleri och renovering för filtrering av färgångor, inom trädgårdsarbete och skogsbruk för skydd mot damm och mögel, samt inom sjukvård och laboratorier för filtrering av bakterier och vissa virus.

För vilka situationer är helmasker mest lämpliga?

Helmasker är mest lämpliga i arbetsmiljöer med exponering för skadliga och frätande kemikalier, gaser och ångor, såsom inom kemisk industri, räddningstjänst, brandskydd, blästring och sanering, samt målning och lackering på industriell nivå.

Hur väljer jag rätt filter till min skyddsmask?

Valet av filter beror på specifika behov, som organiska ångor eller ammoniak, och ska matcha de partiklar eller gaser du behöver skydd mot. Det är viktigt att välja filter som kan stoppa upp till 99,997 % av micropartiklar och att kombinera flera filter för optimalt skydd.

Är det möjligt att kombinera olika filter för bättre skydd?

Ja, för optimalt skydd kan flera filter kombineras beroende på arbetsmiljöns specifika krav och de ämnen du behöver skydd mot.

Hur underhåller jag min skyddsmask korrekt?

För att säkerställa din skyddsmasks effektivitet och hållbarhet är det viktigt att följa tillverkarens rengörings- och underhållsinstruktioner noggrant.

Vilka begränsningar har skyddsmasker i vissa miljöer?

Det är viktigt att vara medveten om att skyddsmasker kan ha begränsningar i vissa miljöer, särskilt där syrenivån är låg eller om det finns okända gaser. Alltid konsultera säkerhetsföreskrifter och expertråd vid val av skyddsmask för specifika arbetsförhållanden.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: