Fallskyddsselar

Hos oss finner du ett brett sortiment av fallskyddsselar, både till dig som bara använder din sele ett par gånger och till den erfarna industriklättraren. Vi har format vårt sortiment utifrån fyra klasser Basic, Standard, Premium och Special. Inom varje kategori finner du selar baserade på komfort, pris och användningsområden.

Basic; fallskyddsselar och helkroppsselar av den enklare typen, för dig som är i behov av en smidig och lätt sele. Dessa produkter är populära hos hantverkare som gör tillfälliga arbeten på höjd med risk för fall. Vår mest prisvärda kategori.

Standard; smidiga och sköna fallskyddsselar och helkroppsselar med rejälare fästpunkter i smidd aluminium, tåls att användas dagligen. Samtliga av dessa selar är försedda med snabbspännen för att enkelt justera till den optimala passformen. Här finner du även selar för Rope Access, industriklättring och positioneringsarbeten. Vår bredaste kategori.

Premium; När komfort och slitstyrka är av stor betydelse. Våra premiumselar erbjuder det lilla extra när det kommer till komfort och användarvänlighet. Samtliga selar har vadderade och ventilerande delar på remmarna som gör dem bekväma att använda under längre tid. Här finner du även våra mest exklusiva selar för Rope Access, industriklättring och positioneringsarbeten. För dig som använder ditt personliga fallskydd dagligen.

Special; Här finner du lite gott och blandat. Fallskyddsselar med speciella egenskaper och ändamål. Allt ifrån trädklättrarens sele till selar ämnade för svetsmiljö. 

Storleksguide på våra fallskyddsselar hitta du under fliken nedan.

STORLEKSGUIDE FALLSKYDDSSELAR

 

Övergripande fakta om (PPE) eller personligt fallskydd

Av säkerhetsskäl måste den som bär personlig skyddsutrustning ha kunskap om hur den fungerar, läs bruksanvisningen noga.

- Utrustningen ska kontrolleras inför varje nytt användningstillfälle, se till att den är hel och ren.

- Vid användande var noga med avståndet ner till underliggande nivå, så att vid händelse av fall, risken att slå i golv eller annat material undviks.

- Selar ska besiktigas var 12 månad och får endast utföras av kvalificerad person, var noga med att notera besiktningen i selen.

- Fallskyddsselen har en livslängd av 10 år räknat från första användningsdatum. Tänk på att aggresiva miljöer med extrema temperaturer, kemikalier, nötning, skärning och inte minst felaktig användning och förvaring kan förkorta selens slivslängd avsevärt. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Moms visas: