Ställningsguiden

Vilken ställning ska jag välja?

Inget projekt är det andra likt och inte heller ditt behov på ställning, därför försöker vi erbjuda så brett sortiment som möjligt så du kan hitta en ställning som fyller dina behov. Hos oss finner du 3 olika typer av ställning; Modulställning, ramställning och rullställning. Gemensamt för dessa är att dom på ett eller annat sätt underlättar arbete på hög höjd, däremot kan lastförmågan, sättet att montera, anpassningsbarhet och mer skilja sig åt och slutligen bli avgörande i ditt val av byggnadsställning. Därför har vi redogjort en ställningsguide, som hjälper dig att välja rätt ställning efter dina behov och krav.   

 

 

 

Modulställning: Först ut har vi modulställning, detta är vår stabilaste och mest anpassningsbara ställning. Denna typ används ofta vid stora arbetsplatser, industrier och höghus där krav på hög lastförmåga och flexibilitet är avgörande. Det är även den mest förekommande ställningen i Sverige, så har du någonsin sett en stor byggnadsställning så är det högst troligen en modulställning. Vår modulställning är gjord av stål och är uppbyggd på spiror och horisontalstag där du har möjlighet att placera stå-plattformar var 50:e cm. Modulställningen bygger på 3.07-mått, vilket är en standard bland de allra vanligaste ställningsfabrikaten. Standardlängder för vår modulställning är 3.07 men finns även 0.73, 1.09, 1.40, 1.57, 2.07 och 2.57m. Standardbredd är 0.73m, 1.09m eller 1.4m men går även att få i tidigare nämnda mått. Modulställningen går alltså att anpassa för att alltid få optimal arbetshöjd, optimal längd och för att kunna bygga i flera olika vinklar.   

Vem passar modulställning för?   

 • Dig som vill ha en robust och anpassningsbar ställning med högsta möjliga lastklass  

 • Dig som vill ha en pålitlig ställning som sällan ska monteras ner eller förflyttas  

 • Ställningsbyggare, snickare, takläggare, plåtslagare, målare och liknande yrken 

Yrkesproffsens favorit  

Givetvis har vi färdiga modulställningspaket som är noga valda efter dem allra vanligaste behoven. Önskar du att få ett modulställningspaket skräddarsytt efter dina behov hjälper vi till med det också, vänligen kontakta oss så återkommer vi med en offert.   

 

 

 

 

 

 

 

Ramställning: Vår absolut populäraste ställning för mindre företag och privatpersoner som med sin ultralätta aluminium kombinerar enkel hantering och montering med lång hållbarhet och stabilitet. Denna typ av ställning används ofta vid fasadarbeten och/eller gavelsidor med relativt raka vinklar och underlag. Tillskillnad från modulställningen så motsvarar ramställningens ramar både uppslagsbommar(där du placerar stå-plattformen, s.k. bomlag), sparklisthållare och inner- och ytterspira. Ramställning har alltså prefabricerade gavlar med fasta nivåer var 2:e meter där man fäster stå-plattformarna, skyddsräcken och sparklister. Alltså krävs det färre delar vid montage av ramställning jämfört med modulställning, vilket effektiviserar och förenklar monteringen. Detta innebär dock att ramställning är mindre flexibel än modulställning, då ramarna kommer i fasta höjder som inte går att ändra. Standard höjd för ramställningens ramar är 2m men går att få 1.5m, 1.0m och 0.66m. Standardbredden/djupet är 0.73m, vilket gör att exakt en(1)stå-plattform får plats. Finns även i 1.09 meters bredd som vidare går att göra flexibel med hjälp av konsoler.    

Vem passar ramställning för?   

 • Dig som vill ha en lätt(aluminium), smidig och hållbar ställning för många olika arbetsområden  

 • Dig som ska renovera fasad eller gavel med relativt räta vinklar   

 • Dig som vill kunna komplettera med ställningstrailer för enklare transport 

 • Privatperson, snickare, målare, takläggare, solcellsmontör, plåtslagare mm.   

Högt andrahandsvärde och lång hållbarhet  

Även här har vi färdiga ställningspaket i ramställning noga valda efter dem allra vanligaste behoven. Önskar du att få ett ramställningspaket skräddarsytt efter dina behov hjälper vi till med det också, vänligen kontakta oss så återkommer vi med en offert.   

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Rullställning: Som det låter, en ställning som går att rulla. Likt vår ramställning är vår rullställning också gjord i aluminium vilket ger många fördelar pga. dess lätta utformning. Rullställning är det smidigaste alternativet om du arbetar inomhus eller på relativt släta underlag utomhus. Med smidiga ställningshjul kan ställningen förflyttas runt vilket effektiviserar ditt arbete. Rullställning består av en grundsektion som antingen kan köpas vikbar, vilket innebär att du enbart fäller upp grundsektionen och sätter i hjul. Eller icke vikbar grundsektion, vilket innebär att du sätter i hjulen i dem färdiga sidostyckena(ramarna) som sedan monteras samman med horisontal- och diagonalstag med klickfäste. De mindre varianter av rullställning som har vikbar grundsektion kallas hantverkarställning. Dessa har mindre hjul och en plattformslängd på 1.9m. Dem byggs med antingen en eller två plattformar i bredd. Hantverkarställningen går att bygga upp till 7.5m höjd. Rullställning proffs, bygger som standard på lösa sidostycken(ramar) och stag men går även att få med vikbar grundsektion. Dessa har större hjul och en plattformslängd på 2.5m och går att få med 1 eller 2 plattformar i bredd. Rullställning proffs går att bygga upp till 12 meters arbetshöjd.  ​

Vem passar rullställning för?  

 • Dig som vill ha en flexibel, enkel och billig ställning   
 • Dig som har flera uppgifter och behöver flytta runt ställning ofta och mycket  
 • Dig som har varierande jobb både inomhus och utomhus   
 • Dig som vill kunna komplettera med ställningstrailer för enklare transport 
 • Privatperson, målare, elektriker, snickare, takläggare, plåtslagare 

Livstidsgaranti på alla svetsningar på rullställningar 

 

 

 

 

 

 

 

Vi är proffs på ställning! 

Vi besitter många års erfarenhet av att arbeta med ställning och vi hjälper dig mer än gärna att välja rätt ställning. Önskar du få en skräddarsydd ställning helt anpassad efter dina behov? Kontakta oss så anpassar vi ett ställningspaket helt och hållet efter dina önskemål. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Moms visas: