Intäckning - Intäckning för byggställning

När du arbetar med byggställningar, oavsett om det är för renovering, nybyggnation eller underhåll, är det viktigt att tänka på skyddet runt arbetsområdet. Intäckning för byggställningar erbjuder skydd mot det mesta. Oavsett om det handlar om att hålla fasaden torr, samla upp damm och smuts eller skydda mot väder och vind

Men vad är intäckning, och varför är det så viktigt? Låt oss dyka djupare in i detta ämne nedan.

Vad är intäckningsprodukter för byggställning? 

Intäckning, i sitt enklaste sammanhang, är ett skyddande lager som placeras runt en byggställning. De kan vara allt från plast och väv till intäckningsplåt och de olika varianterna har som primärt syfte att skydda arbetsområdet mot regn, damm, smuts och obehöriga personer.

Varför är det så viktigt?

Intäckning spelar en avgörande roll av flera anledningar:

  • Skydd mot väder: Oavsett om det är regn, snö, hagel eller stark sol, kan intäckning erbjuda ett skyddande lager som säkerställer att arbetsförhållandena förblir optimala. Detta är särskilt viktigt i länder med varierande väderförhållanden, där ett oväntat regn kan fördröja ett projekt med flera dagar om inte rätt skydd finns på plats.

  • Damm och smuts: Vid renoverings- eller rivningsarbeten kan det uppstå mycket damm och smuts. Intäckning hjälper till att begränsa spridningen av dessa partiklar, vilket håller arbetsplatsen renare och minskar risken för hälsoproblem.

  • Säkerhet: Även om det inte är dess primära syfte, så förhindrar intäckningsmaterial att föremål, som verktyg eller byggmaterial, faller från ställningen och potentiellt skadar någon nedanför. Detta är kritiskt, särskilt i urbana områden där risken för skada på förbipasserande är hög.

Olika typer av intäckningsprodukter

Varje byggprojekt är unikt, och därför finns det en rad olika intäckningsprodukter att välja mellan. Men i vårt handplockade sortiment hittar du följande produkter

Ställningsplast/Vinterväv: Som namnet antyder, är detta en väv som är särskilt utformad för kallt väder och förstärkt med armering för att stå emot tuffare vindar. Den hjälper till att hålla arbetsområdet varmt och skyddat från snö och is, vilket gör det möjligt för arbetet att fortsätta även under de kallaste månaderna. Håller fasaden och ställningen torr, vilket är särskilt viktigt under regniga dagar eller när arbetsområdet behöver extra skydd. Finns även i flamsäker variant, vilket ofta är ett krav vid heta arbeten. Samt i tjockare variant, kallad takplast

ställningsplast vinterväv på stor byggställning i centrala göteborg

 

Ställningsväv/Sommarväv/Ställningsnät: Lättare väv/nät som ger skydd under varmare månader, samtidigt som den tillåter god luftcirkulation. Perfekt för att samla upp damm och smuts, särskilt vid fasadarbete. Den låter luft cirkulera samtidigt som den håller arbetsområdet rent.

ställningsväv sommarväv ställningsnät i grönt och svart på stor byggställning i centrala göteobrg

 

 

Krympplast: Krympplasten har liknande egenskaper som vår vinterväv och hjälper till att hålla ut miljöfaktorer som regn, snö och vind, vilket säkerställer att arbetet kan fortsätta oavsett väderförhållanden. Dessutom kan det bidra till att minska spridningen av damm och andra partiklar i omgivningen. Finns också i flamsäker variant. Läs mer om krympplast längre ner.

Krympplast på byggställning med blå himmel

 

Intäckningsplåt: Kan användas som inbrottskydd, bullerskydd eller för att hindra smuts och skräp från att lämna arbetsplatsen. Detta intäckningssystem är svaret på många av de frågor du kan ställa dig när du planerar din byggarbetsplats med hänsyn till miljö och bullerskydd. Intäckningssystemet är speciellt framtaget för användning vid asbestsanering och väderberoende sandblästring.

intäckningsplåt optiboard på byggställning med träd i bakgrunden och gräsmatta framför

 

Armerad plast: En förstärkt typ av plast som är extra slitstark och tålig, idealisk för krävande arbetsförhållanden. Både vår vinterväv och takplast är gjord i armerad plast.

Krympplast till Byggställningar och Båtar

Krympplast används ofta inom bygg- och marinindustrin som ett skyddande hölje genom att krympas med hjälp av till exempel värmepistol, detta skapar en skyddande och tajt barriär runt objektet. Här är några av dess huvudsakliga användningsområden:

  1. Byggställningar: På byggplatser används krympplast för att skapa en väderskyddad miljö. Detta är särskilt viktigt när känsliga arbetsprocesser, som målning eller sandblästring, utförs. Krympplasten hjälper till att hålla ut miljöfaktorer som regn, snö och vind, vilket säkerställer att arbetet kan fortsätta oavsett väderförhållanden. Dessutom kan det bidra till att minska spridningen av damm och andra partiklar i omgivningen.

  2. Båtar: När det gäller båtar, används krympplast ofta för vinterförvaring. Istället för att använda presenningar, som kan fladdra och inte ge ett heltäckande skydd, erbjuder krympplast ett tätt och säkert hölje som skyddar båten från väder och vind. Detta hjälper till att förhindra skador från isbildning och snö ansamling, samt skyddar båten från UV-strålning.

Fästa fast sin intäckning

För att säkerställa att intäckningen sitter ordentligt fast och inte blåser bort eller skadas av väder och vind, är det viktigt att använda rätt fästmetoder. Fäststroppar och buntband är två vanliga metoder som används för detta ändamål. De är lätta att använda och säkerställer att intäckningen sitter ordentligt fast.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla tryggt hos oss

Moms visas: